De schoenenkast, omdat we ongemerkt veel meer schoenen hebben dan we denken

werkschoenen dames

Er zijn maar heel erg weinig mensen die met slechts 1 of 2 paar schoenen door het leven gaan. Het zou echter het leven wel een stuk vergemakkelijken, een lekker zittend paar voor elke gelegenheid, maar zo zitten de meeste mensen nou eenmaal niet in elkaar. Als je alleen bent zal het misschien nog wel meevallen, maar met een gezin slingeren er al snel een groot aantal schoenen door het huis. De oplossing voor dat probleem ligt in de aanschaf van een schoenenkast.

Keuze: de grootte

Net als elk soort ander meubel is er een ruime keuze mogelijk als het gaat om schoenenkasten. Een van de eerste dingen, die men zich zal afvragen, is hoe groot de kast moet zijn en dat is dan weer afhankelijk van het aantal schoenen dat jij of je gezin in bezit hebt.
Ideaal is natuurlijk de mogelijkheid schoenen op type of persoon te verdelen over de aanwezige planken. Zo kun je alle werkschoenen bij elkaar zetten, de uitgaansschoenen en de sportschoenen met een aparte afdeling voor schoenen, die eigenlijk nergens of overal goed voor zijn. Je kunt natuurlijk ook planken toewijzen aan een persoon.

 

Schoenenkast

Door deze praktische instelling weet je precies hoe groot je kast moet worden.
Een klein, maar wel heel belangrijke eigenschap is de breedte van de planken, zeker als het om een te sluiten kast gaat. Je wilt tenslotte ook de grotere maatjes erin kwijt kunnen.

Keuze: andere eigenschappen

Er zijn verder eigenlijk geen andere specifieke eigenschappen voor een schoenenkast. Het moet uiteraard qua vorm en kleur passen bij de rest van je interieur, duurzaam zijn en indien nodig, gemakkelijk te monteren. Je kunt kiezen uit gewone en eenvoudige schappen, of een kast met kiepladen. Tevens kun je de hoogte en de breedte inwerken, of bij heel veel schoenen beiden.

Voor een nette oplossing voor het opruimen van je spullen is een kast voor je schoenen geen overbodige luxe en net zo nuttig als de kapstok is voor je jassen.

Een ander heel leuk idee

No Comments

Leave a Comment