Dé sportkleding trends van dit moment

Waar sportkleding in vroeger tijden baggy en vooral comfortabel moest zitten (en het dus ook niet uitmaakte dat je in je oude afgesleten joggingbroek opdook bij een yoga of pilates les) is dat tegenwoordig wel anders. Neem maar eens een kijkje in de gemiddelde sportschool en je ziet in één oogopslag dat je oude sweatpants echt not done is. De meeste vrouwen zijn tegenwoordig dan ook gehuld in de mooiste sportkleding en zijn er zelfs hele trend ontstaan op het gebied van sportkleding. Ben jij benieuwd welke dat zijn anno 2022? Lees dan gauw verder. 

All season wear

Aangezien de markt de afgelopen jaren erg onzeker is geweest en mensen door de stijgende inflatie nog steeds niet zo goed weten waar ze aan toe zijn en wat ze de komende tijd te wachten staat, zie je op het gebied van sportkleding en verschuiving naar all season wear. Dit betekent dat er minder nieuwe producten worden ontwikkeld en er tegelijkertijd meer op wordt gelet dat collecties ook over de seizoenen heen op elkaar aansluiten. Gezien de situatie willen veel mensen niet de verplichting voelen om twee keer per jaar nieuwe sportkleding aan te schaffen maar willen ze wel lekker kunnen blijven bewegen, het liefste in de buitenlucht. De sportkleding moet dus zowel voor de zomer als voor de winter geschikt zijn en van dusdanige kwaliteit dat het flink wat seizoenen mee gaat. Een merk wat dit heel goed begrepen heeft is bijvoorbeeld Goldbergh.

Felle kleuren 

Wanneer je graag naar modeshows van de grote kledingmerken kijkt, is het je waarschijnlijk al opgevallen dat felle kleuren erg geliefd zijn dit jaar. Dat is voor de sportkleding collecties net zo! Knalgeel, felroze en gifgroen zijn de kleuren waar veel merken hun collecties op hebben gebaseerd. Vanzelfsprekend is deze trend niet voor mensen die liever wat in de luwte blijven, want reken maar dat je met deze outfits opvalt. Dat is wel iets waar je van moet houden. Een voordeel van deze felle kleuren is dat veel mensen er vrolijk van worden en het nét even dat beetje extra motivatie geeft om het aan te trekken en er weer tegen aan te gaan. 

Ook prints mogen niet ontbreken anno nu

Zoals aangegeven is opvallen dit jaar het devies. Niet alleen met felle kleuren maar ook met prints. Prints zijn namelijk enorm hot dit jaar wanneer het om sportkleding gaat. Of je nu gek bent op zebraprint, panterprint, stippen, strepen of iets heel anders, het is er op dit moment allemaal. 

Asymetrische vormen

Asymmetrische vormen zijn hot en deze trend is dan ook absoluut zichtbaar binnen de sportkleding collecties van dit moment. Bij sport leggings natuurlijk wat minder (logisch ook) maar vooral bij de tops zien we veel asymmetrische vormen voorbijkomen. Sierlijke openingen aan één kant van de top bijvoorbeeld, of tops waarbij gekozen is voor maar één schouderband. Asymetrische vormen zien er dan ook niet alleen erg stijlvol uit het is daarnaast ook weer eens wat anders! 

No Comments

Leave a Comment