De toekomst van video conferencing

Maak jij op dit moment al gebruik van video conferencing binnen jouw bedrijf en ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat de toekomst van video conferencing te bieden heeft? Lees dan snel verder, in dit blog vertellen we je er meer over.

Wat is video conferencing?

Als we het hebben over video conferencing dan ben je in feite online aan het vergaderen met meerdere mensen tegelijk. Je maakt hierbij gebruik van beeld, geluid en soms documenten om informatie met elkaar te delen over bijvoorbeeld een project waar je samen aan werkt. Populaire video conferencing tools zijn bijvoorbeeld: Microsoft Teams, Skype for Business, Google Hangouts, Zoom.

De toekomst van video vergaderen

Met de komst van Virtual reality en Augment Reality kun je je voorstellen dat je straks bijvoorbeeld, door middel van een VR bril waarmee je kan inbellen in een video conferencing call en live een college of meeting kunt volgen op afstand. Je ziet elkaar dan op afstand en hebt het gevoel alsof je echt op de locatie zelf bent, terwijl je eigenlijk op afstand vanuit je eigen kantoor of zelfs woonkamer aan het video bellen bent. Of dit werkelijk de toekomst gaat worden zal nog moeten blijken. Uiteindelijk willen we elkaar nog graag face-to-face spreken in plaats van op afstand met elkaar in contact te komen.

Met gemak samenwerken op afstand

Niet alleen de tools maken het eenvoudig om op afstand samen te werken, ook een goede netwerkinfrastructuur en hoge internetsnelheden maken het tegenwoordig mogelijk om in hoge resolutie video te vergaderen. Waarom zou je nog urenlang in de file staan om met je collega of klant in contact te komen, als je ook met gemak kunt samenwerken op afstand door middel van video conferencing.

De voordelen van video conferencing op een rij

  • Bespaar tijd (reistijd)
  • Samenwerken met meerdere personen op afstand
  • Miliuevriendelijk
  • Verhoog productiviteit
  • Efficiënter vergaderen

Ontdek de mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van video conferencing en weet je niet goed waar je moet beginnen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. PCI Nederland helpt je graag.

All to keep you going.

No Comments

Leave a Comment