De top 5 lekkerste flessen champagne

Dit zijn naar mijn mening de 5 lekkerste champagneflessen die je op dit moment kunt kopen. Al deze flessen en meer bestel je bij champagnepost.nl, bij deze site komen ze champagne bezorgen aan huis!

Veuve Clicquot Brut Yellow Label

Veuve Clicquot (“veuve” in het Frans betekent weduwe, een knipoog naar Madame Barbe-Nicole Clicquot die het champagnehuis van de familie overnam na de dood van haar man in het begin van de 19e eeuw en het merk veranderde in een internationale krachtpatser) rechtvaardigt zijn iconische status met een evenwichtige, pinot noir-forward wijn die net zo goed past bij een voorgerecht als bij een eigen gang.

Dom Perignon 2008

Als je gaat voor vintage (de enige soort wijn die het gerenommeerde champagnehuis Dom Perignon produceert) mag je niet beknibbelen. Deze botteling, genoemd naar de Benedictijnse monnik die (volgens de legende) de vader was van de champagnestijl, heeft een decadente, romige smaak met tonen van witte bloemen, bessen en geroosterd gebak.

Moet & Chandon Imperial

De heldere zuurgraad en de rode fruitrits van deze fles wordt gecompenseerd door de smaken van geroosterde noten en gebakken brood dankzij de mix van pinot noir en pinot meunier in bijna gelijke porties van het merk. Combineer het met een klassieke gebraden kip om uw feestje naar een hoger niveau te tillen, of serveer met poppen verse slagroom en gesneden steenfruit voor een moeiteloos decadent eindgerecht.

Krug Grande Cuvee Brut

Voor degenen die de voorkeur geven aan een champagne met een ronder smaakprofiel, deze cuvée, gemaakt met een mix van 140 wijnen uit 13 verschillende jaren, die teruggaan tot 1998. Rijk aan steenfruit en citrusvruchten met slechts een vleugje kruiden en een vleugje chocolade, is dit een fles die het verdient om volledig op zichzelf te worden gewaardeerd.

Piper-Heidsieck Cuvee Brut

Deze cuvée is voornamelijk samengesteld uit pinot noir druiven, met een kleinere hoeveelheid chardonnay en pinot meunier, en bevat toastachtige noten van vers gebakken brioche en rijk steenfruit, peer en appel. De fijne mousse draagt bij aan een sappige kwaliteit die het een goede combinatie maakt voor een feestje.

No Comments

Leave a Comment