De Tula Free to Grow draagzak

De Tula Free to Grow draagzak is een hele fijne draagzak, want de draagzak beschikt namelijk over drie standen. De drie standen kan je eigenlijk grof gezegd instellen op pasgeboren baby, baby en een dreumes, dus een hele fijne draagzak die je langer kan gebruiken.

De drie standen

De Tula Free to Grow is een verstelbare draagzak, dit betekent dus dat je de afmetingen van het rugpand, dat is dus het gedeelte wat over het lijfje van je kindje draagt, kunt verstellen. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat bij een klein kindje er minder stof nodig is dan bij een dreumes. De Tula Free to Grow heeft drie standen in de breedte van dit rugpand die met drukknoppen werken, en de hoogte van het rugpand kun je gewoon traploos verstellen door middel van losser of strakker zetten van 2 gespjes.

 

De standen zijn:

  • Stand 1: Newborn – 54 t/m 67 cm
  • Stand 2: Baby – 68 t/m 79 cm
  • Stand 3: Dreumes – 80 t/m 88 cm

De stand van de hoogte van het rugpand

De hoogte van het rugpand is uiteraard naar eigen gevoel. Het moet namelijk voor jou als ouder ook fijn zitten. Het kindje dient tot de neuk ondersteunt te zijn, maar als een kindje flink groter aan het worden is en het kindje gaat richting maar 86 en misschien zelfs al zelfstandig kan zitten, is het uiteraard logisch dat het rugpand op een gegeven moment wat korter wordt en lager op de rug gaat komen. Maar zolang het grootste deel van de rug maar bedekt is, is er helemaal niks aan de hand. Je zou eventueel als richtlijn kunnen stellen dat tenminste 2/3e van de gehele ruggengraat bedekt moet zijn bij een kindje wat zelfstandig kan zitten of staan. Je moet kindje moet namelijk niet naar achteren kunnen leunen, want dan bestaat de kans ook dat die misschien naar achter valt en dat is wat je uiteraard wilt voorkomen.

No Comments

Leave a Comment