De vele voordelen van botox

Ben jij ook één van die mensen die zich stiekem wel eens afvraagt wat het resultaat van een botox behandeling zou zijn? Dan ben je in goed gezelschap. Voor velen is botox de normaalste zaak van de wereld, maar even zovelen zitten met twijfels ten aanzien van botox behandelingen. De laatsten zien er dan voor het gemak meestal maar vanaf. 

Zoveel mensen, zoveel wensen

Natuurlijk staat het iedereen vrij om al dan niet voor een botox behandeling te kiezen. Het is alleen niet nodig om er vanaf te zien omdat je er niet genoeg van weet, of omdat je er tegen opziet.

Botox behandelingen zijn namelijk niet invasief, niet duur en kennen mits goed uitgevoerd, geen nadelige bijwerkingen. 

Top 10 van botox behandelingen

 1. Botox tegen rimpels;
 2. Botox tegen fronsrimpels;
 3. Botox voor een strakkere kaaklijn;
 4. Botox tegen ingevallen wangen;
 5. Botox voor een wenkbrauwlift;
 6. Botox tegen hangende oogleden;
 7. Botox als mini facelift;
 8. Botox tegen gummy smile (ontbloot tandvlees als je lacht)
 9. Botox tegen neus-lippen plooi;
 10. Botox neuscorrectie.

Preventieve botox behandelingen

Steeds vaker zien we dat jonge mensen zo rond de 25 – 30 jaar preventief om een botox behandeling vragen. Als de huid nog geen diepe rimpels heeft, is er maar een kleine hoeveelheid botox nodig om te voorkomen dat kleine rimpeltjes zich gaan verdiepen. Zo kan je het natuurlijke verouderingsproces nog een tijdje voor je uitschuiven. Bovendien is een klein budget in dat geval al snel toereikend.

Eeuwige jeugd: een wens van velen

We willen er allemaal jong en fris uit blijven zien. Immers, als je er goed uitziet, voel je je ook goed en heb je lekker veel zelfvertrouwen. Helaas is dat zonder ingrijpen van buitenaf niet mogelijk. De natuurlijke veroudering begint immers al bij de geboorte. Zo na je 30e jaar is er geen ontkomen meer aan en zie je de eerste rimpels al verschijnen.

Dat is het ideale moment om met botox te beginnen. De rimpeltjes zijn dan nog ondiep en er is dus maar een kleine hoeveelheid botox per behandeling nodig. 

Misvattingen over botox behandelingen

Er bestaan nogal wat misvattingen over botox behandelingen. Sommigen gaan zelfs een eigen leven leiden, waardoor er mensen zijn die onnodig afzien van een botox behandeling voor een jeugdige look. 

We noemen hieronder een aantal van de meest voorkomende misvattingen:

 • Botox is permanent. Dat is niet waar, want na een paar maanden heeft jouw lichaam de botox alweer op een natuurlijke wijze afgebroken.
 • Van botox krijg je een uitdrukkingsloos gezicht. Dit is een bijwerking die je kunt verwachten als je bij de eerste de beste, zoals in veel gevallen bij de kapper of op een botox party, een botox behandeling ondergaat. Opletten dus, dat je naar een gerenommeerde arts gaat!
 • Botox werkt meteen. Niet waar. Botox heeft een paar dagen nodig voordat je de eerste resultaten ervan kunt zien. 
 • Een botox behandeling duur lang en is bijzonder pijnlijk. Dit is ook niet waar. Een gemiddelde botox behandeling duurt niet langer dan 30 minuten. De naaldjes die daarvoor worden gebruikt zijn dusdanig klein dat je niet meer dan een speldenprikje voelt. Desgewenst kunnen we de huid verdoven met een speciale verdovende crème.
 • Als je eenmaal aan botox behandelingen begint, kom je er niet meer vanaf. Ook dit is niet waar. Na verloop van een paar maanden is de botox weer uit je lichaam. Je ziet dan niet opeens alle rimpels weer terug. Het natuurlijke verouderingsproces gaat natuurlijk wel gewoon verder.

Botox behandelingen voor medische aandoeningen

Behalve voor cosmetische doeleinden worden botox behandelingen ook gebruikt voor:

 • Tandenknarsen;
 • Overmatig zweten;
 • Overactieve blaas;
 • Scheelzien;
 • Migraine;
 • Depressie;
 • Overmatige spierspanning waardoor je last kunt krijgen van:
  • Trillende oogleden;
  • Dichtgeknepen ogen;
  • Vaginisme;
  • Spasticiteit;
  • Spierproblemen bij MS en dystonie.

Laat je goed informeren 

Heb jij vragen of twijfels omtrent botox behandelingen? Blijf er dan niet mee rondlopen. Ga naar een gerenommeerde cosmetisch arts en laat je goed informeren. Meestal is het eerste consult gratis, dus daar hoef je het niet voor te laten. 

Bedenk dat een botox behandeling geen must is, maar wel je leven een stuk leuker kan maken.

 

No Comments

Leave a Comment