De vele voordelen van LED downlights

Misschien heb je er al wel vaker over gehoord en gelezen maar weet je nog steeds niet zo goed wat het nu precies is: LED downlights. LED downlights zijn feitelijk een soort LED spotjes die in een plafond worden ingebouwd. Ze kunnen zelfs in een muur worden ingebouwd. Het grootste verschil met een LED spot is dat het licht van een LED downlight een stuk minder fel is. Daarnaast verspreiden LED downlights zeer diffuus licht. Dit betekent dat het licht zeer gelijkmatig wordt verstrooid en verdeeld. Hierdoor valt het licht alle kanten op en ontstaan er geen harde schaduwen. LED downlights passen dan ook goed binnen moderne interieurs. Wil je ook weten wat de vele voordelen van LED downlights zijn? Lees dan even deze blog, want hierin worden al deze voordelen benoemd.

 

Duurzaam en milieubewust


Streef jij ook een duurzaam en milieubewust leven na? Zorg er dan voor dat je investeert in LED verlichting. LED lampen zijn namelijk veel zuiniger en efficiënter dan traditionele, ouderwetse gloei- en halogeenlampen. Het grootste deel van de verbruikte energie wordt daadwerkelijk omgezet in licht. Bovendien hebben LED lampen een veel langere levensduur. Zo ontstaat er minder afval. Tevens bevatten LED lampen niet de schadelijke stof kwikoxide. Deze stof valt onder het chemisch afval en is dus schadelijk voor het milieu. Wie voor LED lampen kiest, kiest voor een duurzaam en milieubewust leven.

 

Verschillende kleurtemperaturen en varianten

 

LED downlights zijn te verkrijgen in diverse kleurtemperaturen. Zo heb je de keuze uit koud wit, warm wit en helder licht. Helder licht bevordert het concentratievermogen. Koud wit licht komt juist weer van pas bij gedetailleerde werkzaamheden waar je goed zicht bij moet hebben. En warm wit licht creëert een sfeervolle, knusse en aangename omgeving om in te vertoeven. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor LED downlights met kleur. Dit zijn de zogenaamde RGB- CCT LED downlights. Deze downlights kun je naast de verschillende wittinten instellen in de kleuren rood, groen en blauw. Tot slot heb je naast deze verschillende kleuren en kleurtemperaturen ook nog de keuze uit zowel ronde als vierkante varianten. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

LED downlights kopen?

Ben jij ook overtuigd geraakt van de vele voordelen van LED downlights? Neem dan eens een kijkje op lichtlichtstunter.nl en laat je verrassen door het ruime aanbod!

No Comments

Leave a Comment