De voordelen van een begrafenisverzekering

Het overlijden van een dierbare is altijd verschrikkelijk om mee te maken. Het organiseren van een begrafenis hakt er bij veel nabestaanden dan ook flink in. Niet alleen vanwege het vele geregel, maar ook omdat begrafenissen vaak duurder uitvallen dan je vooraf voor ogen hebt. Je kunt jouw nabestaanden hiervan beschermen, door een begrafenisverzekering af te sluiten. Maar wat zijn precies de voordelen van een begrafenisverzekering en welke verschillende soorten zijn er? Je leest het hier in dit artikel!

 

Wat zijn de voordelen van een begrafenisverzekering?

Het afsluiten van een begrafenisverzekering, brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is het een voordeel voor de nabestaanden. Door middel van een begrafenisverzekering, zullen zij niet voor de kosten op te hoeven draaien. Voordat je een begrafenisverzekering afsluit, zal er een berekening gemaakt worden van de kosten van de begrafenis, op basis van jouw persoonlijke wensen en voorwaardes. Hierdoor heb je passende begrafenisverzekering en betaal je niet meer dan je wilt.

 

Welke verschillende begrafenisverzekeringen zijn er?

Als je interesse hebt om een begrafenisverzekering af te sluiten, kun je kiezen uit vier verschillende soorten verzekeringen: een naturaverzekering, een kapitaalverzekering, een combinatieverzekering of een koopsomverzekering.

 

Een naturaverzekering

Een naturaverzekering keer na het overlijden geen geldbedrag uit, maar biedt in plaats daarvan een pakket aan. Dit pakket bestaan uit verschillende soorten producten en services, die nodig zijn om de begrafenis uit te voeren. De nabestaanden kunnen op basis van dit pakket, de begrafenis organiseren. De begrafenisondernemer regelt alle financiële zaken met de begrafenisverzekeraar. 

 

De voordelen van een naturaverzekering is, is dat de begrafenis al helemaal vergoed is door het pakket dat de nabestaanden kunnen inzetten. Daarbij zullen zij geen omkijken hebben naar de administratie van de begrafenis. Een nadeel is dat zij hierdoor een beperkte keuze hebben en alsnog een financiële bijdrage moeten leveren, als zij van het pakket willen afwijken. 

 

Een kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is het tegenovergestelde van een naturaverzekering. In dit geval keert de verzekeraar geldbedrag uit, zonder daar een pakket met producten en services bij te leveren.

 

het voordeel van een kapitaalverzekering, is dat de nabestaanden volledige keuzevrijheid hebben en dus nergens aan vastzitten. Een nadeel is echter wel, dat zij hierdoor veel moeten organiseren. 

 

Een combinatieverzekering

Een combinatieverzekering, brengt de voordelen van een naturaverzekering en kapitaalverzekering samen en haalt daarmee ook alle nadelen weg. De nabestaanden krijgen dus zowel een bedrag uitgekeerd, als een pakket met producten en services waar ze gebruik van kunnen maken.

 

Een koopsomverzekering

Een koopsomverzekering is interessant voor senioren. Doordat zij op late leeftijd een begrafenisverzekering willen afsluiten, bestaat het risico dat voor de afbetaling komen te overlijden. Voor hen is het mogelijk om in één keer de premie te betalen. Na het overlijden, zullen de nabestaanden dan een geldbedrag ontvangen.

 

Waar moet je op letten voor het afsluiten van een begrafenisverzekering?

Voordat je een begraffenisverzekering afsluit, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. We zetten ze voor je op een rij: 

  • Het soort verzekering
  • De looptijd
  • De maandelijkse premie
  • De hoogte van de dekking
  • De algemene voorwaarden

 

Het is dus aan te raden om een begrafenisverzekering af te sluiten. Het beschermt jouw nabestaanden van financiële gevolgen, waardoor zij zich kunnen richten op het nemen van afscheid.

No Comments

Leave a Comment