De voordelen van een boothoes

Als u een boot heeft, weet u waarschijnlijk al hoe belangrijk het is om deze afgedekt te houden wanneer deze niet in gebruik is. Een boothoes beschermt uw investering tegen de elementen, zodat deze er jarenlang mooi uitziet en als nieuw aanvoelt. Hoewel dat het hele jaar door zo is, heeft het hebben van een boothoes in de wintermaanden speciale voordelen. Aangezien uw boot tijdens het koude seizoen het grootste deel van zijn tijd inactief doorbrengt, zijn er veel potentiële problemen die zich kunnen voordoen, waaronder verslechtering en roest van metalen onderdelen en bevriezing of breuk van slangen en elektrische leidingen.

Voorkomt verslechtering en roestvorming

Bij blootstelling aan barre winterse elementen zijn boten gevoelig voor corrosie, vooral als u in de buurt van zout water woont. Bescherm uw investering tegen erosie door ervoor te zorgen dat deze is afgedekt met een stevige hoes. Dit helpt stormschade en vervaging door de zon te voorkomen, wat duizenden euro’s kan kosten om te repareren of te vervangen.

Extra beschermlaag voor de bootmotor

Boothoezen bieden ook een extra beschermingslaag voor uw bootmotor. De hoes houdt regen, sneeuw en andere elementen die snel roesten kunnen veroorzaken tegen. Het zorgt er ook voor dat bladeren, vogelpoep en ander vuil zich na verloop van tijd niet op uw motor ophopen, wat de prestaties kan beïnvloeden zodra deze in de lente wordt ontdekt. Investeren in een duurzame afdekking van maritieme kwaliteit is een slimme zet die u tijd en geld zal besparen tijdens toekomstige onderhoudsbeurten.

Houdt dieren en ander ongedierte uit uw boot

Het is niet ongebruikelijk dat dieren en ander ongedierte uw boot binnensluipen terwijl deze op het land ligt. Een afdekzeil biedt een eenvoudige oplossing om deze dieren buiten te houden en te voorkomen dat ze door achtergebleven draden of kabels kunnen kauwen. Helaas kunnen dieren veel schade veroorzaken en ook dit is uiteraard op een simpele manier te voorkomen.

 

No Comments

Leave a Comment