De voordelen van een checkweger

checkweger

Bent u op zoek naar een machine die snel en nauwkeurig het juiste gewicht voor u afweegt? Dan bent u op zoek naar de Nemesis checkwegers. De Checkweger worden ook wel controle wegers genoemd omdat ze zeer snel een nauwkeurige controle kunnen verzorgen.
Het zijn de nieuwste weegoplossingen in de markt en een absolute must-have in de voedingsindustrie.

Hoe werkt de Nemesis checkweger?

De bedieningsweger is uitgerust met een transportband die de producten naar de inlaatzijde en het gewichtsgedeelte transporteert. Daar worden producten op gewicht gecontroleerd. U stelt zelf vooraf wegingscriteria in en wanneer de producten hieraan voldoen, worden ze verder getransporteerd. Als het product niet het juiste gewicht bevat, wordt het uit de productielijn in de container verwijderd.

Wat zijn de voordelen?

Waarom is een checkweger geschikt voor u? We hebben vijf redenen uiteengezet.

1. Weeg het werkelijke gewicht van het product uit de productielijn
Met een controleweger kan 100% van de dagelijkse productie met optimale nauwkeurigheid worden gemeten. Afgewezen producten (overgewicht of ondergewicht) worden weggegooid. Dit voorkomt dat er elementen of componenten ontbreken. Indien er handmatig getest wordt, kan alleen worden gegarandeerd dat het minimale percentage producten is goedgekeurd.

2. U bespaart op de productiekosten
De controleweger controleert niet alleen verpakkingen met overgewicht, maar ook verpakkingen met ondergewicht. Dit maakt het mogelijk om de productielijn in op elk moment aan te passen, zodat er geen concessies plaatsvinden en de productiekosten veel lager zijn. Over het algemeen wordt de aanschafwaarde van een controleweger binnen enkele maanden al terugverdiend.

3. Bescherming van klanten en distributeurs
Voor uw distributeurs en eindgebruikers vormt de verkoop van onderwogen producten een bedreiging voor de reputatie van uw bedrijf. Als u 100% van uw producten weegt, kunt u juridische stappen tegen uw bedrijf voorkomen.

4. Voldoet aan internationale EU-voorschriften
De voorschriften van het Internationaal Bureau en de Europese Unie bepalen de wettelijk noodzakelijke controles en weegprocessen voor voorverpakte producten. Alle Nemesis-systemen zijn 100% MID en OIML R-51 gecertificeerd.

5. Meet en rapporteert de effici├źntie van de gehele productielijn
De geïntegreerde Nemesis Checkweigher-software registreert alle gegevens van de gewogen producten en bereidt automatisch rapporten voor en analyseert de effectiviteit van de gehele productielijn en de kwaliteit van het proces.

No Comments

Leave a Comment