De voordelen van een e-sigaret

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen: de e-sigaret. Een e-sigaret werkt op batterijen en verdampt vloeistof, ook wel e-liquid genoemd, waar nicotine of nicotine vrije vloeistof in zit. De meningen over de e-sigaret zijn erg verdeeld. De een zweert erop en anderen zeggen weer dat het schadelijker is dan de normale sigaret. De populariteit van de e-sigaret is de afgelopen jaren gestegen en er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de schadelijkheid hiervan. In dit artikel delen wij een aantal voordelen van de e-sigaret ten opzichte van de normale sigaret.

Minder schadelijke stoffen

In de productie van de vloeistoffen in e-sigaretten worden geen schadelijke stoffen zoals teer, tabak, aceton gebruikt. Hierdoor zitten er minder schadelijke stoffen in e-sigaretten dan in normale sigaretten. Normale sigaretten bevatten namelijk honderden schadelijke stofjes die bij het inhaleren een grotere kans op hart- en vaatziekten en longklachten geven.

Hoeveelheid nicotine

Veel mensen stappen over van een normale sigaret naar een e-sigaret wanneer ze willen stoppen met roken. De overstap naar een e-sigaret maakt het stoppen met roken makkelijker. In een e-sigaret zit nicotine, wat een schadelijke stof is. Wel heb je de hoeveelheid nicotine zelf in bedwang. Er zijn verschillende smaken te verkrijgen. Zowel online zoals een e-smokewinkel als in fysieke tabakswinkels kun je terecht voor de smaken. Je kunt hierbij kiezen voor een hoog gehalte nicotine, maar je kunt de hoeveelheid ook afbouwen om uiteindelijk volledig nicotine vrij te roken. De bijwerkingen van een nicotineverslaving worden hierbij geminimaliseerd.

Goedkoper

Normale sigaretten worden steeds duurder. Je kunt uitgaan van een pakje van 19 stukjes die ongeveer € 7,- kost. Een vaste roker rookt gemiddeld een pakje per dag. Je kunt dan uitgaan van maandelijkse kosten rond de € 200,-. Een e-sigaret startersset kan je al voor € 30,- kopen. Uiteindelijk hoef je alleen nog e-liquids te kopen die langer meegaan en waardoor je goedkoper uit bent.

Minder schadelijk voor je omgeving

De effecten van meeroken bij dampen is veel minder schadelijk dan meeroken met een normale sigaret. E-sigaretten laten ook geen as, losse peuken of andere nare tabaksgeuren in een omgeving achter. Daarnaast is het ook een voordeel voor je kleding en adem, want deze blijven geurloos. Je hoeft niet meer een pakje kauwgom mee te nemen iedere keer of rondlopen met een rookgeur. Dit maakt het mogelijk dat je binnenshuis gebruik kunt maken van een e-sigaret zonder dat het hele huis ruikt naar rook.

No Comments

Leave a Comment