De voordelen van een huisdier

Tegenwoordig heeft bijna ieder huishouden wel een huisdier. Of het nou een kat, hond of cavia is. De huisdieren worden normaliter op handen gedragen en als je een huisdier hebt dan zal je alles voor het diertje doen. Voor de mensen die geen huisdieren hebben is het misschien raar waarom mensen zo geobsedeerd zijn van hun huisdier. Voor deze mensen hebben we dit artikel geschreven.

Beweging

Een enorm groot gedeelte van de mensen die een huisdier hebben die hebben een hond. Een hond is ontzettend leuk maar ook goed voor de lichaamsbeweging. Aangezien je een hond vaak moet uitlaten ben je verplicht om even een kleine wandeling te maken en dit is natuurlijk ontzettend goed voor je lijf en voor je geest.

Ritme

Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd maar een huisdier zorgt er mede voor dat jij een ritme hebt en een ritme is ontzettend belangrijk voor de mensen. Met name voor je geestelijke gesteldheid is het belangrijk dat je een vast ritme hebt zodat je lichaam hieraan kan wennen en zich eraan kan aanpassen. Als je bijvoorbeeld een hond hebt dan moet niet die meermaals per dag uitlaten en dat gebeurt meestal rond vaste tijden. Hierdoor plan jij je andere zaken eromheen en heb je alsnog een ritme waaraan jij je moet houden.

Sociale contacten

Als je een huisdier hebt kom je automatisch andere mensen tegen. Als je met je cavia langs de dierenarts moet of je gaat een rondje lopen met de hond, dan kom je automatisch en vaak ook dezelfde mensen met een hond tegen. Hierdoor ga je toch automatisch een babbeltje met deze mensen maken.

Verzorging

Het is natuurlijk belangrijk om je huisdier goed te verzorgen en te onderhouden. Je moet je huisdier niet alleen te eten geven maar ook een keer in de zoveel tijd wassen of kammen. Je wilt natuurlijk niet dat je hond vlooien krijgt. Seresto hond van Medpets zorgt ervoor dat jouw hond geen vlooien krijgt.

Immuunsysteem

Een huisdier is zeer bevorderlijk voor je immuunsysteem. Doordat je huisdier niet honderd procent schoon kan zijn moet je lichaam weerstand opbouwen als het huisdier continue bij jou in de buurt is. Als je een rondje moet lopen met je hond ben je ook vaak buiten en in Nederland regent het regelmatig. Hierdoor moet jouw lichaam zich er tegen verweren waardoor je weerstand zal toenemen.

Vermindering eenzaamheid

Hoe je het ook went of keert een huisdier zorgt ervoor dat jij je niet meer of minder eenzaam voelt. Als jij je verdrietig voelt kan het soms heerlijk zijn om even lekker met je huisdier te knuffelen. De meeste huisdieren voelen het ook aan als jij je niet zo goed voelt, met name katten zijn hier gevoelig voor. Ze gaan dan naast je liggen en dit verminderd uiteraard je verdriet. Ook veel ouderen nemen op latere leeftijd een huisdier om de eenzaamheid te verminderen of om een van bovenstaande redenen.

Huisdieren houden je scherp

Aangezien je op je huisdier moet letten en het diertje moet onderhouden, houden huisdieren je scherp, dit is ook een van de redenen waarom het goed is om als bejaarde een huisdier te nemen.

No Comments

Leave a Comment