De voordelen van een slowjuicer

Versgeperst groentesap is een echte gezondheidsrage. Dit is niet voor niets: het drinken van biologische groentesappen is een goede manier om snel en gemakkelijk veel gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Waarschijnlijk wist u dit al. Maar wat u misschien niet wist, is dat de manier waarop u groentesap perst, een grote invloed heeft op de voedingswaarde van het sap. Een van de beste methodes is het gebruik van een slowjuicer. Hieronder noemen we een aantal voordelen van het gebruik van een slowjuicer.

Beter opneembaar

Het is voor ons lichaam niet altijd gemakkelijk om de waardevolle voedingsstoffen uit groenten en fruit op te nemen. Deze zitten namelijk vooral in de cellen van een plant of vrucht, die meestal sterke wanden hebben. Een goede slowjuicer kan door deze muren heen breken en de opname van de voedingsstoffen in het groentesap vergemakkelijken.

Meer voedingsstoffen

De meeste mensen drinken versgeperst groentesap vanwege de gezondheidsvoordelen. Vers sap kan veel vitamines, mineralen, enzymen, vezels en andere voedingsstoffen bevatten. Maar hoe zorg je ervoor dat de voedingsstoffen in je groenten daadwerkelijk in je glas terechtkomen? Langzaam persen is het antwoord. Doordat de machine alles langzaam maalt, gaan er weinig voedingsstoffen verloren.

Minder voedselverspilling

Helaas is voedselverspilling nog steeds een groot probleem. Een slowjuicer is een goede manier om dit zelf te verminderen. De slowjuicer vermaalt alle delen van groenten, fruit, kruiden en specerijen, zodat je niets hoeft weg te gooien. Daarnaast levert langzaam persen ook meer sap op dan andere persmethoden. Volgens sommige rapporten is dit ongeveer 35-50 procent meer, wat ook de kosten van het kopen van groenten beïnvloedt.

Het beste van de natuur behouden

Door langzaam te persen, krijg je een kleurrijk, aromatisch en smakelijk sap, zonder onnatuurlijke toevoegingen zoals kleuren, aroma’s en smaken! De meeste slowjuicers zijn gemaakt van roestvrijstaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over plastic deeltjes in je groentesap. Zo weet je zeker dat je alleen maar goede stoffen binnenkrijgt met je dagelijkse sap. Door sappen in glazen flessen te vullen, zorgen we ervoor dat voedingsstoffen nog beter behouden blijven en de natuur behouden blijft.

Neem een kijkje op slowjuice.nl voor meer informatie.

No Comments

Leave a Comment