De wereld achter de bus die jij dagelijks pakt

Elke ochtend brengt hij je netjes naar het werk en in de avond haalt hij je weer op. We hebben het natuurlijk over de bus, maar wist je dat deze zelfde bus veel meer ritten op een dag maakt en er op die manier ook voor zorgt dat er ontzettend veel mensen dagelijks op hun werk komen? Het dagelijks afzetten is maar een klein gedeelte wat de bus dagelijks doet en in deze tekst gaan we eens kijken naar wat een bus de rest van de dag en nacht doet.

 

Busvervoer

De gemiddelde bussen rijden namelijk de hele dag door. Ze zorgen ervoor dat ze ’s ochtends oprijd aanwezig zijn op het station en vanaf daar hun route zoals verwacht kunnen vervolgen. In de meeste gevallen is het zo dat een bus meerdere routes per dag maakt en dat een chauffeur dus niet de hele dag dezelfde rondjes zal rijden, maar ook andere routes pakt. Dat is ook om er voor te zorgen dat de chauffeur goed blijft opletten en niet zomaar elke route rijdt zonder er bij na te denken. De meeste bussen rijden alleen overdag, maar waar blijven deze bussen ’s nachts dan?

 

Onderhoud bussen

Meestal worden bussen ’s nachts gestald op verschillende plekken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een grote parkeerplaats is achter het busstation, maar ook op een andere plek in de stad waar de bus vandaan vertrekt. Daarnaast worden bussen onderhouden. Het kan bijvoorbeeld dat er een bus tijdens een rit kapot gaat. Deze zal dan gerepareerd worden. Ook moet de bus vaak gecontroleerd worden om te voorkomen dat er een bus uitvalt. Wanneer dat niet gebeurt kan het zijn dat mensen vertragingen oplopen en dat willen de busmaatschappijen natuurlijk voorkomen.

 

In dat geval wordt een bus naar een garage of werkplaats voor trucks en bussen gestuurd. In zo’n garage kijk je je ogen uit. Werkplaatsinrichting door Maha Explora gebeurt hier veel. Denk hierbij aan grote hefbruggen, remmentestbanken, etc. Dit is ook wel nodig om een bus goed te repareren en/of onderhouden.

 

Schoonmaak

Naast dat bussen onderhouden moeten ze natuurlijk ook schoongemaakt worden. Wanneer een bus de hele dag rijdt, gebeurt er natuurlijk wel eens wat, wat er voor zorgt dat de bus vies wordt. De bus kan op verschillende tijden gereinigd worden, goed om te delen. Bij de een gebeurt dit ’s nachts en vroeg in de ochtend voor de bus weer gaat rijden, bij de ander gebeurt dit overdag en wordt er een andere bus als een soort reserve ingezet. Alles om te zorgen voor een fijne en schone rit.

No Comments

Leave a Comment