Dit is de meest beste raamdecoratie voor je badkamer

Ramen zorgen voor voldoende lichtinval in huis en zijn onmisbaar, ook in de badkamer. Maar tijdens het douchen of badderen wil je uiteraard wel voldoende privacy hebben. Raambekleding in je badkamer biedt uitkomst. in de badkamer en hier komt raambekleding om de hoek kijken. Raambekleding kun je vinden in allerlei soorten en maten, maar welke is geschikt voor een vochtige ruimte? Dit artikel geeft je antwoorden.

Raamdecoratie kunststof kozijnen
Het is niet altijd even eenvoudig om raamdecoratie kunststof kozijnen te vinden.
Gelukkig zijn rolgordijnen een prima oplossing om te gebruiken voor dit type kozijn. Rolgordijnen zijn in vele kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een leuke uitvoering te vinden is. Als je op zoek bent naar raambekleding badkamer zonder boren dan zijn rolgordijnen eveneens uitstekend. Zo zijn er systemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een aluminium frame en een magneetstrip, waardoor het monteren uiterst eenvoudig plaats kan vinden. Op deze manier voorzie je kunststof kozijnen van mooie bekleding en je kunt spelen met de hoeveelheid lichtinval, door te kiezen voor bijvoorbeeld verduisterende rolgordijnen. Rolgordijnen zijn bovendien te gebruiken voor draai-kiepramen. Wil je het rolgordijn alsnog een stukje oprollen en je privacy volop behouden? Maak dan gebruik van raamfolie onder het rolgordijn. Raamfolie kun je kopen met of zonder design, afhankelijk van je wensen.

Jaloezieën voor de badkamer
Nog een briljant voorbeeld van raamdecoratie badkamer zonder boren zijn jaloezieën. Je kunt dit type raamdecoratie eigenlijk overal plaatsen. Houten jaloezieën zijn een populaire toevoeging aan het interieur. Hout en een vochtige omgeving zijn echter geen goed plan. Wil je alsnog voor een echte houtlook gaan? Dan kun je kiezen voor jaloezieën met de uitstraling van hout. Ze zijn niet van echt te onderscheiden en je realiseert bovendien een warme sfeer. Hiernaast kun je gaan voor materialen, zoals PVC of aluminium, wederom in verschillende kleuren. Kunststof en aluminium kun je daarnaast eenvoudig onderhouden en makkelijk schoonhouden. Wil je iets meer licht of juist minder? Voor dit type raambekleding heb je verschillende standen, zodat je lichtinval naar smaak kunt realiseren.

Plisségordijn voor de badkamer
Ten slotte bespreken we nog het plisségordijn. Dit is als het ware een geplooid gordijn met een elegante uitstraling voor je badkamer. Ze zijn vaak vochtbestendig en verkrijgbaar in leuke designs. Er zijn zowel transparante, als verduisterende plisségordijnen. Je kunt ook gebruikmaken van de optie om de bovenkant naar beneden te halen dit zorgt ervoor dat je tijdens het douchen of het nemen van een bad, alsnog naar buiten kunt blijven kijken.

 

No Comments

Leave a Comment