Dit is hoe je aangebrande pannen en bakplaten schoonmaakt!

Dit is hoe je aangebrande pannen en bakplaten schoonmaakt!

Populaire kook- en bakprogramma’s zoals Heel Holland Bakt of Masterchef Australië geven ons allemaal wat meer vertrouwen in de keuken. Helaas zijn we niet allemaal de geweldige chefs die we soms denken te zijn. Of misschien was je gewoon even niet aan het opletten terwijl het vuur hoog stond. Hoe dan ook: we hebben allemaal weleens te maken gehad met verbrande rotzooi. Denk aan verkoolde, aangekoekte voedselresten die zelfs met de meest stevige schuursponsjes niet te verwijderen zijn.

Gelukkig weten wij hoe je een verbrande pan moeten schoonmaken en hem er net zo goed als nieuw uit moeten laten zien!

Gekookte citroenen

Heb je nog een aantal citroenen in de koelkast liggen? Dan is deze methode voor jou! Snij twee of drie citroenen door vieren en plaats ze in de pan. Het doel is om genoeg stukjes te hebben om de bodem van de pan te bedekken. Vul deze vervolgens met tien centimeter water en breng het aan de kook. Laat het vijf tot tien minuten koken of totdat je voedseldeeltjes naar de oppervlakte ziet drijven. Gooi het water en de citroenen weg, spoel de pan af en gebruik een schuursponsje om de overgebleven resten te verwijderen. Je zult merken dat het overgebleven vuil nu makkelijk weg te halen is door lichtjes te schrobben en de pan een paar keer te spoelen!

 

Pan schoonmaken met citroenen

Het is moeilijk te geloven, maar dit is echt dezelfde pan! Dit is een goocheltruc die ik zeker nog een keer zal doen.

Ben je op zoek naar andere manieren? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

No Comments

Leave a Comment