Dit maakt onderwijs een stuk interessanter

Onze wereld wordt steeds moderner en hier zou ook het onderwijs in mee moeten gaan. Bedrijven gaan namelijk mee in de laatste ontwikkelingen en scholieren moeten hierop worden voorbereid. Het gaat dus vooral om de digitale ontwikkelingen. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat scholieren alles dat digitaal is ook zeer interessant vinden: win win dus.

Programma’s

Hoe kinderen om moeten gaan met een laptop, IPad of smartphone hoeven wij ze niet te vertellen. Maar wat we scholieren wel kunnen leren op online gebied is de programma’s waar vaak mee wordt gewerkt zoals Excel en PowerPoint. Daarbij kunnen er vanuit het onderwijs ook vaardigheden worden geleerd zoals: een nette mail opstellen, LinkedIn pagina aanmaken of een website maken. Voor de jongere leerlingen kan hiervoor een kinder touchscreen tafel worden ingezet. De kinderen vinden het ineens een stuk interessanter en het is ook erg nuttig.

Social media

Vakken die op school worden gegeven zijn al jaren hetzelfde. Maar doordat de wereld nu zo snel veranderd, zouden scholieren ook hierop voorbereid moeten worden. Zo worden scholieren vaak niet goed voorbereid op de gevaren van het internet, social media en dating apps zoals Tinder. Hierdoor ontstaan er soms minder leuke situaties zoals internet pesten. Aangezien scholieren veel bezig zijn met digitale ontwikkelingen zoals social media vinden ze het ook interessant om hierover te leren. Steeds vaker is het dan ook mogelijk om bij de schoolleverancier leermiddelen hiervoor te kopen.

Ontwikkeling

Wat bij bedrijven ook een grote rol speelt is de ontwikkeling van haar medewerkers. Hogescholen en universiteiten proberen hun studenten hier al op voor te bereiden, maar op basisscholen en middelbare scholen kan dit nog een stuk beter. Hier wordt namelijk wel gekeken naar de ontwikkeling van een kind, maar niet waar het kind zichzelf in wil ontwikkelen. Door hier al eerder mee te beginnen kan een kind zich ontwikkelen in de competenties die hij of zij wil en worden ze beter voorbereid op het beroepsonderwijs.

No Comments

Leave a Comment