Dit moet je weten bij het versturen van een pakket naar het buitenland

We bestellen en verzenden steeds makkelijke producten uit- en naar het buitenland. Grenzen verdwijnen en dat betekent een groot voordeel voor webshops. Veel pakketten in Nederland worden naar het buitenland verzonden. De wereld ligt aan je voeten.

Maar voordat je een pakket naar het buitenland verstuurd moet je wel rekening houden met een aantal aspecten. In elk landen gelden andere invoerregels met betrekking tot de douane. Ook heeft elke vervoerder andere eisen en voorwaarden. Hoe kan je er dan voor zorgen dat zelf iemand aan de andere kant van de wereld zorgeloos je pakket kan ontvangen? Lees hieronder enkele tips.

Tip 1: de verpakking

Je wilt natuurlijk dat je product in goede staat aankomt bij de desbetreffende persoon, waardoor een stevige verpakking essentieel is. Zorg daarom dat de verzenddoos tegen een 1,5 meter val kan, vul het pakket optimaal met piepschuim of bubbelplastic (geen kranten) en bedek de hoeken van de verzenddoos met extra verpakkingstape.

Zorg ervoor dat de doos groot genoeg is om het product te beschermen, maar ook niet te groot. Een grotere doos brengt ook meer kosten met zich mee.

Tip 2: zorg voor het juiste adres

Het juiste adres is essentieel voor het afleveren van je product, maar adressering is per land anders. Let hierbij dus goed op. Vermeld altijd het email adres en telefoon van de desbetreffende persoon op het verzendlabel.

Tip 3: houd rekening met levertijden van internationale zendingen

Elke leverancier hanteert andere levertijden. Het is belangrijk om dit van tevoren goed te communiceren. Via CheapCargo kan je gemakkelijk meerdere netwerken, zoals die van DHL en UPS vergelijken. Hiermee kan je erg snel zien wat voor jou de beste leverancier is, wat pakket versturen buitenland makkelijk maakt. Je hebt altijd de keuze uit een normale zending, die waarschijnlijk wat langer duurt, en een Express zending, die waarschijnlijk duurder is.

No Comments

Leave a Comment