Dit moet je weten over bedrijfskleding

Er komt veel kijken bij het proces rondom bestellen, beheren en uitgeven van bedrijfskleding. Wat moet je allemaal weten over bedrijfskleding? Welke handige tricks en tools bestaan er om alle zaken rondom bedrijfskleding makkelijker te laten verlopen? Wij leggen je graag een aantal dingen uit over bedrijfskleding.

Het belang van bedrijfskleding

Bedrijfskleding is erg belangrijk. Het werkt als een soort visitekaartje voor je onderneming. Het is een belangrijk onderdeel waarmee je meteen een boodschap over jouw bedrijf kunt overbrengen. Bedrijfskleding is erg belangrijk voor elk serieus bedrijf waarbij direct contact tussen (potentiële) klanten en medewerkers plaatsvindt. In een winkel helpt dit de klant bijvoorbeeld bij het herkennen van een werknemer, zodat er geen ongemakkelijke situaties ontstaan en de klant zich nooit hoeft af te vragen waar hij of zij terecht kan met vragen.

Daarnaast doet bedrijfskleding ook wat met de werknemer zelf. Mooie bedrijfskleding en een goede uiterlijke verzorging kan de trots die een werknemer voelt voor het bedrijf verhogen en kan hen meer vertrouwen geven in zichzelf en het bedrijf. Ook kan het een verhoogd verantwoordelijkheidsgevoel geven aan de werknemer. Door duidelijk herkenbaar te zijn heeft iedereen de naam van het bedrijf hoog te houden.

Bedrijfskleding management

Genoeg redenen dus om bedrijfskleding aan te schaffen. Bij dit hele proces komt veel kijken. Je moet rekening houden met de medewerkers, assortiment, je eigen budget en allerlei tussenpersonen in het besteltraject. Met een Kleding Management Systeem wordt dit enorm vergemakkelijkt. Met zo’n systeem worden alle tussenpersonen weggenomen en je werknemer kan eenvoudig zelf werkkleding bestellen met eventuele budgettaire goedkeuring. De werknemer kan zo gemakkelijk zelf een bestelling plaatsen en zelf kiezen voor bezorging of afhalen op een zelfgekozen locatie. Weten of dit systeem bij jouw bedrijf past? Je kunt zelf een Gratis demo aanvragen en het uitproberen.

Besparen op bedrijfskleding

De eerste manier om te beter grip te krijgen op de kosten van bedrijfskleding is door je medewerkers een persoonlijk budget te geven voor bedrijfskleding. Op deze manier kun je nooit over je budget gaan. Als het budget van een medewerker op is kan hij of zij niet meer bij bestellen. Op deze manier wordt de waarde van de kleding ook zichtbaar voor de medewerkers en zullen zij hier zelf verantwoordelijk mee om gaan. Dit kan heel makkelijk via een Kleding Management Systeem. Daarnaast bespaar je met het gebruik van een KMS ook op de kosten én tijd die het kost om het beheer en de uitgifte van de bedrijfskleding te organiseren.

Een andere manier om te besparen op kosten voor bedrijfskleding is door goed te kijken naar de jaarlijkse kosten van bedrijfskleding in plaats van alleen de aanschafkosten. Door de levensduur van je kleding toe te voegen aan de berekening, gaan je uitgaven er ineens heel anders uit zien. Het kan juist veel geld besparen door duurdere bedrijfskleding te kopen met een langere levensduur. Doordat het stuk langer meegaat hoeft deze minder vaak vervangen te worden. Kijk dus eens goed naar de levensduur van jouw bedrijfskleding.

Wil je nog meer weten over de voordelen van een Kleding Management Systeem en wat zo’n systeem voor jou kan betekenen? Neem contact op.

 

 

No Comments

Leave a Comment