Dit zijn de design meubel trends voor 2020

We zijn 2020 weer gestart met onze goede voornemens. Stoppen met roken, minderen met drinken en hup, van die bank af en naar de sportschool. Maar hoe zit het met de restyling van je woning? Ieder jaar roep je weer: ‘Ach, dat komt volgend jaar wel’. Inmiddels is het een paar jaar verder en ben je nog niet verder gekomen dan een nieuwe kamerplant en een bijzettafeltje. Tijd voor verandering dus. Dit zijn de design meubel trends voor 2020.

Duurzaam

Een terugkerend onderwerp in alle branches is duurzaamheid. De laatste jaren zijn vintage en retro meubels steeds populairder geworden en ook dit jaar valt het binnen het lijstje van design meubel trends. Naast dat al die oude meubels van je oma hartstikke mooi zijn, is het ook nog eens goed voor onze aarde. Recycle gewoon oude meubels van vroeger en combineer dit met het trendy interieur van nu. Een likje verf en een beetje opschuren kan al wonderen doen bij een oude kast. Zo bespaar je geld en heb je ook nog eens een dierbaar bezit in huis wat past bij de bij de stijl van je interieur.

Kleuren

De duurzaamheidstrend gaat hand in hand met het gebruik van warme en natuurlijke kleuren. De liefde voor aardekleuren is weer terug van weggeweest. Ook materialen als hout en marmer gaan we in 2020 veel terug zien. Door gebruik te maken van natuurlijke tinten creëer je een rustige omgeving waarin je een stukje natuur naar binnen brengt.

Multifunctioneel

De vierkante meters binnen grote steden raken op en dus wonen we steeds kleiner. Hierop zal je dus ook je interieur moeten aanpassen. Met multifunctionele meubels kan je een hoop ruimte besparen. Deze kunnen nog wel eens moeilijk te vinden zijn, maar gelukkig kunnen we tegenwoordig ook design meubels online bestellen of zelf maken met bijvoorbeeld meubelwielen van wielenoutlet.nl.

Wabi Sabi

In de wereld van perfecte beelden op social media streven we naar perfectie. Gelukkig worden we ons er steeds meer van bewust dat ‘perfectheid’ op Instagram allesbehalve werkelijkheid is. Wabi Sabi, overgekomen vanuit Japan, staat voor de kunst van imperfectie. Het gaat vooral om het creëren van een rustige omgeving en minimalisme. Je hebt geen perfect Instagram interieur en veel dure spullen nodig om gelukkig te zijn.

 

Scandinavisch interieur

Last but not least Scandinavisch interieur is weer net zo populair als vorig jaar en dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze stijl straalt rust uit, maar is ook lekker knus. Kenmerken van een Scandinavisch interieur zijn onder andere lichte kleuren, veel gebruik van hout en het zoveel mogelijk naar binnen laten van natuurlijk licht. Ook bij deze trend hoort veel opbergruimte om zo lege, opgeruimde ruimtes te creëren. Om het huis toch sfeervol te maken, wordt er gebruik gemaakt van veel groen en minimalistische accessoires. Gezellig in de winter en lekker fris in de zomer.

 

About

No Comments

Leave a Comment