Dit zijn de leukste spellen voor spelletjesavond!

Een spelletjesavond is nog altijd even leuk als het altijd al was. Het is de perfecte manier om met vrienden of familieleden een fijne tijd te hebben. Al is het wel zo dat je voortdurend op zoek moet naar nieuwe uitdagingen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door op zoek te gaan naar leuke spellen. Hier vind je enkele tips. Elke spelletjesavond kan zo weer een stuk leuker, spannender en uitdagender worden!

 

Monopoly maar dan anders

Monopoly blijft een topper onder de spellen voor spelletjesavonden. Dat neemt niet weg dat jullie dit waarschijnlijk ook wel al heel vaak gespeeld hebben. Het is dan dus tijd om eens een keer een alternatief te vinden. Je kan dan kiezen voor één van de vele monopolysoorten met andere spelregels en andere plekken. Je kunt ook voor alternatieve spellen zoals Hotel kiezen. Zo waait er een frisse wind door de straten.

 

De kolonisten

Het is misschien wel het meest bekende spel van de afgelopen jaren. Omdat jullie altijd al andere spellen speelden, hebben jullie er tot op heden geen aandacht voor gehad. Het is nu echter wel tijd om daar verandering in te brengen. Door ook eens te beginnen aan De Kolonisten, kan je zelf ook ontdekken wat dit spel nu eigenlijk zo spannend maakt. Het is bovendien ook een bordspel waarmee je gemakkelijk de hele avond kan vullen.

 

Gebruik de ruimte

Je kunt de spellen die je speelt ook wat meer interactief maken. In plaats van zitten aan een tafel gaan jullie dan dingen doen. De moordmysteries oplossen zijn hier heel populair in. Eigenlijk kan je dit zien als een soort levend Cluedo. Voorheen was het zo dat je deze spellen helemaal zelf in elkaar moest draaien. Tegenwoordig kan je daar ook gewoon sets voor kopen. Dat maakt het dus nog net iets leuker en gemakkelijker om het te spelen.

 

No Comments

Leave a Comment