Dit zijn de populairste kaartspellen van dit moment!

https://www.goedomtedelen.nl/dit-zijn-de-populairste-kaartspellen-van-dit-moment/

Iedereen houdt wel van een spelletje op zijn tijd. Ook kaartspellen blijven onverminderd populair. Pesten, patience, blackjack… wie is er niet mee opgegroeid. De afgelopen jaren zijn er heel veel leuke kaarspellen bijgekomen en er zullen er in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer komen. Heb je zin in een kaartspelletje? Dit zijn de populairste kaartspellen van dit moment!

 

1.    UNO

Hoewel UNO al jaren bestaat, is het spelletje nog altijd ontzettend populair. Het doet het enorm goed bij iedere doelgroep. Het kaartspel lijkt enorm op pesten, maar is net wat vrolijker en de kaarten zijn wat mooier. Bovendien hebben de kaarten alleen cijfers 0 tot 9. Het is de bedoeling dat je je eerder gespeelde kaart met een kaart die hetzelfde symbool of dezelfde kleur heeft, troeft. Wil je alles weten over UNO? Lees hier verder voor speluitleg.

 

2.    Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is, net als UNO, een kaartspel dat al jaren bestaat, maar nog steeds onverminderd gespeeld wordt. Weerwolven van Wakkerdam is een spel dat bij uitstek door grote groepen gespeeld kan worden. Sterker nog: met een grote groep is het spel het allerleukst. De groep wordt onderverdeeld in burgers en weerwolven. De weerwolven proberen ’s nachts de burgers op te eten, die op hun beurt overdag wraak nemen op de weerwolven. En dan zijn er ook nog de heks, cupido en de jager, die speciale krachten hebben.

 

3.    Cards Against Humanity

Cards Against Humanity is een kaartspel dat heel anders is dan alle andere kaartspellen – en juist dat maakt het spel zo populair. Het spel is eigenlijk bedoeld voor mensen met donkere gedachten. In het spel is er elke ronde een andere quizmaster, die een zwarte kaart waar een vraag op staat, aan de medespelers voorlegt. De andere spelers hebben witte kaarten met suggesties van antwoorden op die vraag. Je moet de grappigste of juist meest duistere kaart opleggen om de ronde te winnen.

 

 

 

No Comments

Leave a Comment