Dit zijn de voordelen van folders verspreiden ten opzichte van reclame via social media

Wil jij reclame maken voor jouw bedrijf of organisatie en twijfel je tussen traditioneel folders verspreiden en reclame maken via social media? Wij vertellen je de voordelen van het traditionele folders verspreiden.

Bepaal zelf je bereik

Eén van de grootste voordelen van folders of flyers verspreiden ten opzichte van reclame maken via bijvoorbeeld social media, is dat je bij folders zelf het bereik kunt bepalen. Via social media heb je uiteraard de mogelijkheid om een doelgroep en een regio te kiezen, maar dat is geen 100% garantie dat je iedereen bereikt die je wil bereiken. Daarnaast kan het voorkomen dat jouw doelgroep ondervertegenwoordigd is op social media, waardoor je ze niet of minder goed kunt bereiken. Door folders te verspreiden bepaal je zelf in welke regio jouw boodschap wordt verspreid en hoe groot jouw bereik wordt. Op de mensen met een NEE/NEE sticker na krijgt vervolgens iedereen in de door jou gekozen regio jouw folder thuis bezorgd.

Tastbare reclame

Eén van de grootste nadelen van adverteren en/of reclame maken via social media is het gebrek aan tastbaarheid. Een folder kan je vasthouden en uitgebreid bekijken, waardoor dit soms meer indruk achterlaat dan een reclame of post op social media. Bovendien is het aanbod reclame op social media zo hoog, dat men aan de meeste reclame voorbij scrolt. Met folders of flyers kan je jezelf echt onderscheiden. Door gebruik te maken van een opvallend ontwerp en het juiste papier valt jouw folder echt op tussen het andere reclamedrukwerk en laat je een sterke indruk achter. Hierdoor is de kans dat de interesse van iemand gewekt wordt veel groter. Het feit dat folders tastbaar zijn heeft daarnaast als voordeel dat het even weggelegd en later er makkelijk weer bij gepakt kan worden, terwijl reclame op social media weer opgezocht moet worden, wat een behoorlijke lastige taak kan zijn. Tastbare reclame biedt meer kansen wat betreft onderscheidend vermogen en laat hierdoor een permanentere indruk achter.

Niet afhankelijk van algoritmes en techniek

Algoritmes van sociale media zoals Facebook en Instagram kunnen ervoor zorgen dat het een hele uitdaging wordt om reclame te maken via deze kanalen. Heb jij weinig verstand van deze zaken of geef je de voorkeur aan een meer old-fashioned manier van reclame maken? Door te kiezen voor folders verspreiden ben je niet afhankelijk van algoritmes en techniek en worden alle mensen in de door jou gekozen regio gewoon bereikt.

No Comments

Leave a Comment