Do it yourself pergola!

Het is weer helemaal hot; de pergola in je tuin! Wellicht omdat je ze tegenwoordig in allerlei vormen en maten hebt en ook nog in allerlei materialen. Daarnaast ziet het er natuurlijk súper leuk uit, zeker als je het laat begroeien met mooie bloemen. Én het zorgt ook nog eens voor een beetje schaduw, ook niet onbelangrijk met die hete zomers van tegenwoordig!

De houten pergola

Deze kennen we natuurlijk allang; de pergola van houten palen. Bij Adéquat vind je allerlei soorten en maten palen die je hiervoor kan gebruiken. Robinia of kastanje palen, het is allebei mogelijk, maar de keuze hierin is vooral persoonlijk. Robinia palen zijn vaak wat grilliger van uiterlijk en minder recht, maar je hebt hierbij ook de keuze voor de geschuurde variant, die weer wat zachter van uiterlijk is. Het is eenvoudig zelf te plaatsen, maar zorg ervoor dat je het goed bevestigd met bijvoorbeeld draadeinden.

Vinyl pergola’s

Een steeds meer gekozen pergola, is de vinyl pergola. Deze wordt vooral veel gekozen vanwege de betaalbaarheid en de veelzijdigheid. Alles is mogelijk, waardoor deze pergola precies naar wens gemaakt kan worden.

Staal

Ook de stalen pergola’s zie je tegenwoordig steeds vaker. Dit komt vooral omdat het heel stevig materiaal is. Deze stalen pergola’s zijn bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden en gaan ook het langst mee. Hierdoor is ook het prijskaartje wat hieraan hangt wat hoger. Daarnaast is het niet zomaar zelf te plaatsen waardoor de kosten ook hoger op zullen lopen.

No Comments

Leave a Comment