Doorbreek jouw sleur met deze drie activiteiten

Je wordt wakker, maakt je klaar voor de dag, gaat naar werk, komt thuis, eet en gaat weer naar bed. Voor veel mensen is dit de standaard dag. Ook al heb je het prima voor elkaar, het kan als een echte sleur voelen. We hebben allemaal wel eens van die vastgeroeste periodes. En gelukkig kun je daar heel makkelijk uitkomen. In dit artikel geven we je drie activiteiten waarmee jij de sleur doorbreekt.

  1. Ga voor een lekkere work-out

Een workout is de perfecte manier om jouw sleur te doorbreken. Zeker wanneer je niet vaak in de sportschool te vinden bent, kan een workout jouw lichaam en humeur een boost geven. Daarnaast kan de manier waarop je naar jezelf kijkt veranderen. Ga bijvoorbeeld hardlopen met een inspirerende podcast waar je wat van leert. Maar vind je het lastig om jezelf uit bed te krijgen en motivatie te vinden? Sluit je dan aan bij een sportschool. 

 

Zeker in de randstad zijn er de beste sportscholen met specialisten die je maar al te graag helpen. Personal training (Amsterdam) zorgt ervoor dat er iemand klaar staat die jouw motiveert en begeleidt. Waar je ook woont in Amsterdam, er is overal wel een sportschool te vinden. Bijvoorbeeld:

, Oost, West of Zuid! 

  1. Blijf positief denken

Wanneer je echt in een sleur zit, zul je veel last hebben van negatieve gedachtes. Het kan dan ook moeilijk zijn om die te doorstaan. Probeer toch het positieve te omarmen. Richt je op waar je dankbaar voor bent, laat jezelf zien dat je geen speciale gebeurtenissen nodig hebt om je gelukkig te voelen. Jij bent het enige wat je nodig hebt. Hiervoor is de tip: sta elke dag op en bedenk drie dingen waar jij dankbaar voor bent in het leven. Dan ga je met een positieve mindset je dag in.

  1. Verander iets kleins in je leven

De beste manier om de sleur te doorbreken, is door iets kleins te veranderen in je leven. Zo kan een kleine aanpassing aan je interieur al een groot verschil maken. Verplaats een stoel naar een andere hoek of draai de bank een kwartslag. Het lijkt misschien weinig om mee te beginnen, maar door veel gebruikte meubels te verplaatsen, moet je een andere looproute creëren. Hierdoor wordt je routine (sleur) verbroken.

 

Maar het is ook heel fijn om iets aan je routine toe te voegen of te veranderen. Neem bijvoorbeeld eens de fiets naar je werk of maak een wandeling in je pauze. Een beetje buitenlucht zal je goed doen! 

 

Het is belangrijk om goed op jezelf te letten. Merk je dat je geen uitweg meer ziet? Ga dan op zoek naar professionele hulp. Je staat er nooit alleen voor.

 

No Comments

Leave a Comment