Drie dingen die jouw kantoor nu echt niet mag missen

De lockdown en (vrijwel) alle nare gevolgen van de pandemie lijken langzaam maar zeker naar de achtergrond te verdwijnen. Helemaal zeker zijn we natuurlijk nog niet, maar voorlopig lijkt het oude normaal weer het nieuwe normaal. Kantoren stromen dus ook weer vol, en dat is mooi nieuws. Maar is jouw kantoor daar wel op voorbereid?

Is alles op kantoor aanwezig?

Toen iedereen halsoverkop thuis moest werken, nam menig medewerker benodigdheden mee om thuis een kantoortje te kunnen creëren. Beeldschermen, muizen en toetsenborden, maar ook laptopstandaards, bureaustoelen en kladblokken waren essentieel voor een optimale thuiswerkplek. Nu iedereen weer terugkomt naar kantoor, moeten alle voorraden natuurlijk weer worden aangevuld. Is elke werkplek compleet? Zit die stoel nog goed? Is er genoeg koffie in huis? Dingen die je echt even moet controleren voordat je al het personeel weer op de werkvloer verwelkomt. 

Hoe zit het met de vergaderzaal?

Iedereen  is aan digitale vergaderingen gewend. Hierdoor zal het nog wel een tijdje duren voordat alle genodigden echt weer in levende lijve aanwezig zal zijn bij meetings. De kans is dus groot dat bij vergaderingen een deel van mensen daadwerkelijk in de vergaderzaal zitten, maar ook een deel vanuit huis inlogt in een digitale vergaderomgeving. Met een goede beamer met projectiescherm zorg je ervoor dat iedereen goed en wel aanwezig is. Laat online met offline samenvloeien in een fijne vergadering. Let er daarnaast goed op dat het internet in de vergaderzaal optimaal werkt, want niks is meer irritant dan een haperende verbinding, én is het geluid goed geregeld?

Werksfeer!

Nu iedereen weer van zijn bureaustoel thuis wordt geplukt om in de alweer meer drukke spits aan te sluiten richting kantoor, is het tijd om de fysieke sfeer op kantoor weer op te krikken. Veel werknemers zullen moeten wennen aan alle drukte om hen heen. Regel daarom misschien noise-cancelling koptelefoons waardoor hun concentratie niet hoeft te lijden aan het omgevingsgeluid. Regel daarnaast weer eens een ouderwetse borrel op de vrijdagmiddag of een leuk uitje: dat heeft iedereen echt wel verdiend na deze saaie maanden thuis. Helemaal uitpakken? Regel een hoek op kantoor waar iedereen even kan ontspannen. Zet er een spelcomputer met Mario Kart neer, of laat iedereen lekker tafeltennissen. 

 

We mogen weer naar kantoor, en dat mag echt gevierd worden!

No Comments

Leave a Comment