Duurzaam wonen? Zo doe je dat!

duurzaam wonen

Tegenwoordig vinden we het allemaal helemaal hip om zo veel mogelijk duurzaam te leven. Of het nou om eten gaat, een veganistisch leven leiden  bijvoorbeeld of om duurzame milieuvriendelijke vintage kleding. Het is een heuse trend! Nog niet eens gesproken te hebben over duurzaamheid in je woning of bij auto’s. Een elektrische auto aanschaffen of gewoon allemaal het openbaar vervoer pakken? Wat betreft je woning zijn er enorm veel stappen die je kunt ondernemen waardoor je duurzamer kunt leven, je vind er een paar in dit artikel!

Loop door je woning heen

De eerste stap voor het duurzamer wonen is het controleren van je gehele huis, en dan met name zolder- en kelderruimtes. Mocht je hier kieren tegenkomen, vul deze dan op met purschuim zodat het niet meer tocht of de warmte via de kieren je huis verlaat.  Vul met het purschuim de kieren laag voor laag op voor een extra goede werking. Kleine kieren kunnen gemakkelijk dichtgemaakt worden met tochtstrippen.

Heb je al aan goede raamdecoratie gedacht?

Bij het isoleren van je woning is  dit vast niet het eerste waar je aan denkt. De keuze om voor dubbel of HR++ glas te gaan ligt meer voor de hand, maar voor minder geld kun je jouw woning ook al een stuk beter isoleren met raamdecoratie. Er zijn verschillende raamdecoraties die goed isoleren, maar gordijnen zijn wel favoriet.  Je kunt bijvoorbeeld voor overgordijnen gaan met een verduisterende voering, deze isoleren erg goed. Daarnaast zijn plisse gordijnen of vouwgordijnen ook super fijn. Er blijft warme lucht tussen de stoffen hangen, hierdoor blijft je kamer op temperatuur.  Kortom, hoe dikker de stof van je raamdecoratie, hoe beter de raamdecoratie isoleert.

Combineren is top!

Nieuwe ramen in je woning aanschaffen met daarbij geschikte isolerende raamdecoratie heeft natuurlijk zeker effect. Mocht je alleen de raambekleding willen vervangen, dan kun je gordijnen erg goed combineren. Plisségordijnen met overgordijnen zijn dé ideale combinatie! Kies je plisségordijn met een Top down Bottom up uitvoering, zodat je beide kanten van je gordijn kunt bedienen.  Hiermee kun je overdag banen op je ramen maken, directe inkijk wordt vermeden en je behoudt lichtinval. ’s Avonds kun je de gordijnen sluiten en een sfeerlamp aandoen en gezellige kaarsen!

No Comments

Leave a Comment