Een aanrader! Een gietvloer in huis

gietvloer

Een gietvloer in huis is een echte aanrader, aldus gietvloeren expert Van Hollandse Bodem. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer huishoudens eraan geloven. Waar de vloer eerst een wat luxe status had, zie je het steeds meer terug.

Waarom?

Een aanrader vanwege de voordelen. De vloerverwarming is een veel gekozen optie bij de gietvloeren in huis. In elke kamer kun je gemakkelijk vloerverwarming onder de gietvloer laten aanleggen. En wist je dat vloerverwarming ook andersom een vloer verkoeler kan worden? Ideaal voor in de zomer.

Maar ook zonder vloerverwarming of -verkoeling voelt de vloer heerlijk aan. Het is absoluut een vloer om lekker op je sokken of blote voeten “thuis te zijn”.

Daarnaast zijn gietvloeren onderhoudsarm. Je zult dus geen flinke schoonmaakklussen hoeven in te plannen. Je kunt de vloer gemakkelijk even dweilen of een Swiffer eroverheen halen. Het is echter een aanrader om dit niet te nat te doen. Niet alleen is het niet nodig, ook is het niet heel goed voor de vloer als er langdurig water op blijft liggen. Maar wees gerust! De vloer laat absoluut geen vloeistoffen door.

Uitstraling en karakter

Daarnaast is de gietvloer gewoon heel erg mooi! In elk modern huis misstaat deze grijze, witte of gekleurde vloer niet. Je kunt de kleur van de vloer helemaal zelf bepalen. Ga je voor wat opvallenders in een rood tint? Of houd je het natuurlijk met aardetinten als bruin, beige en grijs? Vooral grijs is een veelgemaakte keuze is moderne woningen.

Combineren met woonstijlen

De gietvloer is perfect met vrijwel iedere woonstijl te combineren. Zie het als een perfecte en neutrale basis. Toch zal je bij landelijke woningen eerder aan houten vloeren denken. Maar als je kiest voor een mooie tint uit de bruine kleurenfamilie en de vloer verder opvult met mooie vloerkleden, zal het zeker niet misstaan. Wil je wat meer inspiratie over verschillende woonstijlen? Dan ben je bij Sfeer & Comfort aan het juiste adres. Lijkt een gietvloer je toch nog een grote en dure aanschaf? Begrijpelijk. Maar het zal je zo veel plezier, gemak en voordelen bieden!

No Comments

Leave a Comment