Een auto importeren uit België

 

Wil je een auto importeren uit België dan kan dit soms noodzakelijk zijn omdat je net over de grens woont, maar België heeft ook een grote automarkt net als in Nederland, maar dan is de kwaliteit van de auto’s veelal wat beter. In België speelt het rijden in een zakelijke auto namelijk wat meer dan in Nederland, dus het aanbod goede zakelijke occasions is ook wat groter. Een auto importeren uit België kan dan ook zeker een goede zet zijn.

Een auto zoeken

Een auto zoeken in België is relatief gemakkelijk. Vooral als je het bij Vlaanderen houdt, dan is er geen taalbarrière en thuis kun je via internet al behoorlijk wat voorwerk doen. Er zijn namelijk enkele grote autowebsites waar je betrouwbare auto’s tegen kunt komen. Het is in België belangrijk om een auto aan te schaffen met een zogenaamde ‘Car Pass’, dat je kunt vergelijken met een teller rapport in Nederland. Ook wisselen Nederland en België onderling de kilometerstanden uit, dus dat is mooi meegenomen. België ligt ook niet ver weg, dus mocht je de auto willen zien of uitproberen, dan is dat goed te doen.

Auto naar Nederland halen

Heb je je auto gevonden en een deal gesloten dan is het tijd om de auto te importeren uit België. Belgische kentekens staan altijd op naam en niet op auto zoals we in Nederland kennen. Je krijgt dus een kenteken loze auto mee. Je moet daarvoor een transitkenteken aanvragen. Je mag hier overigens niet in Nederland mee rijden. Daarvoor dien je een eendagskenteken aan te vragen. Het kentekensysteem komt nagenoeg overeen met Nederland, met een kentekenbewijs deel I en deel II.

In Nederland

Nadat de auto importeren uit België achter de rug is zal  je in Nederland nog langs de RDW moeten voor een controle en langs de belastingdienst om zaken als BPM en BTW te regelen. Wanneer deze instanties hun akkoord geven, krijg je het nieuwe kentekenbewijs opgestuurd en kun je kentekenplaten laten maken om de weg op te gaan.

 

 

No Comments

Leave a Comment