Een baan in marketing branche

Elk bedrijf doet aan marketing.. Zonder marketing wordt het voor de meeste bedrijven die diensten of producten aanbieden moeilijk om wat te verkopen. Ook al zijn sommige producten altijd gewild zoals een iPhone, toch zal er ook reclame voor zo een product gemaakt moeten worden. Een baan in de marketing branche is ontzettend veelzijdig zo heb je de traditionele marketing maar ook online marketing. Deze blog gaat over informatie over als je wil werken in de marketing branche.

Vooropleiding

Op alle niveaus zijn er vooropleidingen beschikbaar om later een baan te krijgen in de marketing branche. Zo kan je op het mbo de studie marketing, communicatie en evenementen volgen. Een populaire opleiding op het hbo is commerciƫle Economie of media informatie en communicatie. Op de universiteit zal je al gauw een opleiding volgen als internationale marketing in combinatie met economie. Maar een opleiding waar de meeste bedrijven zeer over te spreken zijn is de Nima A. Deze studie wordt niet gegeven op een universiteit maar vaak online. Een Nima A studie is vooral praktijkgericht en focust op een resultaatgerichte aanpak. En dat is ook waar het om draait bij een functie in de marketing.

Altijd werk

Een voordeel van een marketing studie volgen is dat je bijna overal aan de slag kan. Omdat de marketing branche zo breed is zijn er veel verschillende functies. Hierdoor kan je makkelijk aan werk komen. Wel wordt er vaak ervaring gevraagd en bewezen resultaten. Ervaring kan je opdoen door een stage te volgen of door een traineeship te doen. Verder kan je vaak makkelijk doorgroeien in de functie waardoor het salaris ook oploopt. En dat is altijd mooi meegenomen.

Verschillende marketing functies

Omdat de marketing wereld steeds groter wordt en ook aan het veranderen is, zullen er steeds meer functies ontstaan. Ook wordt de vraag naar bepaalde specialistische kennis steeds groter. Dus als je je gaat specialiseren dan is de kans groot dat je gelijk een baan vindt.

De populairste functies op dit moment zijn:

  1. Marketing medewerker
  2. Productmanager
  3. Online marketeer
  4. Marketeer
  5. Content marketeer

Ten slotte, heb je marketingfuncties op elk niveau. Om de functie marketing medewerker uit te voeren is een mbo diploma niveau vaak al voldoende. Wil je liever een manager functie dan zal je wel een hbo of zelf universitaire opleiding moeten volgen.

No Comments

Leave a Comment