Een babynest voor pasgeboren baby’s

In de afgelopen jaren zijn babynesten een van de essentiële producten geworden die ouders voor hun pasgeboren baby kunnen kopen. Maar waarom is het zo populair en zijn ze veilig?

Waarvoor gebruik ik een babynestje?

Een van de redenen waarom een babynest zo populair is geworden, is dat artsen en beroepsbeoefenaren tegenwoordig baby’s aanraden om op hun rug te slapen. Door uw baby op zijn of haar rug te laten slapen, neemt het risico op wiegendood (wiegendood) af. Bij een babynestje wordt de baby op de rug gelegd en wordt de mogelijkheid tot omdraaien naar de maag verminderd.

Babynesten zijn ook populair bij ouders die ervoor kiezen hun baby in hun eigen bed te laten slapen. Samen slapen wordt meestal niet aanbevolen door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Als u er echter voor kiest om uw baby tussen u in bed te hebben, houdt een babynest uw baby op dezelfde plaats in het bed als hij samen slaapt. Het risico wordt verminderd dat u tijdens het slapen over de baby rolt. Het hoofd van de baby bevindt zich (of zou moeten) op dezelfde hoogte als het hoofd van de ouders. Op die manier is het minder waarschijnlijk dat het hoofd ’s nachts per ongeluk wordt bedekt met een dekbed of een deken.

Eindelijk ervaren veel ouders dat babynesten een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid creëren. De omgeving lijkt op de baarmoeder van de moeder. Tegelijkertijd creëert het een vertrouwde omgeving voor de baby wanneer u zich op nieuwe plaatsen bevindt.

Maar zijn babynesten veilig?

Aangezien babynest een relatief nieuw product op de markt is, zijn er geen veiligheidsnormen die reguleren en ervoor zorgen dat ze veilig zijn. Wanneer babynesten te zachte randen en matrassen hebben, kan dit verstikkingsgevaar opleveren. Het risico is dat de baby het gezicht in de zachte randen plaatst en zichzelf niet uit de positie kan nemen.

Binnen de EU wordt er een standaard gemaakt voor babynesten, die het voor ouders makkelijker zal maken om de juiste producten te kiezen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een babynest?

Veiligheid. Is de veiligheid van het baby nest op enige wijze getest? Controleer de zachtheid en van de zijkanten en de matras.

Hoe lang u het product kunt gebruiken. Babynesten zijn er in verschillende maten. U wilt allebei dat het geschikt is voor uw pasgeboren baby, maar u kunt het ook aanpassen aan uw opgroeiende baby.

Materiaal. U moet producten kiezen die zijn gemaakt van Oeko-Tex standaard 100 productklasse 1 gecertificeerd materiaal. Op die manier weet je dat je de beste en veiligste producten voor je baby krijgt.

Als het babynest meer dan 1 functie heeft, kunt u het langer gebruiken en bespaart u mogelijk geld en ruimte door slechts één product te kopen.

 

No Comments

Leave a Comment