Een bijzondere baan

Als we klein zijn, dan dromen we allemaal over wat we willen worden “als we later groot zijn”. Voor de meeste meisjes ligt dat op jonge leeftijd ergens tussen een ‘prinses zijn’ en een ‘juffrouw zijn’. Toen ik klein was, boeide dat soort beroepen mij helemaal niet. In tegenstelling tot veel andere meiden lagen mijn passies en hobby’s in een compleet andere hoek. Vrachtwagens, kippers en andere transportwagens trokken altijd mijn aandacht in plaats van barbiepoppen. Mijn ouders dachten altijd dat het simpelweg een fase zou zijn. Dat ik mijn droom om chauffeur van een kipper vrachtwagen uiteindelijk wel zo vervangen voor iets “passends”. In deze blog leg ik je precies uit waarom mijn ouders er enorm naast zaten en hoe ik eindigde met een bijzondere bijbaan.

Gedreven door passie

Ik ben zo iemand dat als ik mijn zinnen ergens op gezet heb, dan ga ik er helemaal voor. Hierdoor was ik dus echt niet van plan om mijn kinderdroom los te laten. Naarmate ik ouder werd, werd ik ook steeds zekerder van mijn zaak. Er was namelijk geen enkel ander beroep dat ik mezelf later zag doen. Gedreven door passie besloot ik naast de middelbare school zo veel mogelijk te leren over werk op een werkplaats. Zo heb ik een zomer gewerkt bij een bouwbedrijf, weliswaar als stagiaire op kantoor maar ik kon er zo alsnog dichtbij zijn. Af en toe moest ik ook dingen opgooien op locatie. De sfeer die daar hing vond ik zo geweldig dat mijn passie alleen maar groeide. Er was geen twijfel meer over mogelijk!

Eindelijk was het zover

Door de jaren heen was mijn doel hetzelfde. De laatste paar jaar van mijn opleiding was ik vooral bezig met het uitzoeken hoe ik het beste te werk kon gaan. Wilde ik namelijk ergens in dienst treden of startte ik liever als zzp’er met mijn eigen kipper? Tijdens mijn onderzoek naar de mogelijkheden kwam ik erachter dat je tegenwoordig voor betaalbare prijzen zelf de nodige wagens en materiaal kan aanschaffen. Voor bijvoorbeeld een kipper kun je bij de website Trucks terecht voor zowel nieuwe als tweedehands uitvoeringen. Aangezien ik nog niet veel spaargeld had, was het voor mij nog geen optie. Ja, je leest het goed: nog geen optie. Ik hoop in de toekomst wel mijn eigen kipper vrachtwagen te kopen.

Inmiddels ben ik werkzaam bij een bedrijf als chauffeur van een kipper. Eindelijk heb ik mijn doel bereikt en heb ik de bijzondere baan waar ik sinds ik een klein meisje was al van droomde. Heb jij ook zo’n passie voor de bouw of transport werkzaamheden? Of heb jij vanaf kleins af aan gedroomd over een andere bijzondere baan? Deel je verhaal gerust met mij!

No Comments

Leave a Comment