Een draagzak voor baby kopen, wel of niet doen?

Wanneer je er op gaat letten zie je steeds meer mama’s en papa’s een baby in een draagzak dragen. Het ziet er geweldig uit, vredig en rustgevend. En dat is het ook, zowel voor de ouders als voor het kindje. Er wordt nog wel eens gezegd dat een baby teveel verwend wordt wanneer je het draagt en dat een baby daardoor niet zelfstandig wordt. Sorry, maar we hebben het over een baby! Baby’s kun je niet verwennen, je kunt ze alleen maar veel liefde geven. Het dragen van je kindje vergroot de band tussen jou en je kindje. Je geeft je kleintje een gevoel van geborgenheid en veiligheid in de draagzak, misschien wel het belangrijkste ingrediënt om een zelfstandig en zelfverzekerd kindje de wereld in te brengen. 

 

Een draagzak is soms ook een lifesaver!

Elk kindje heeft wel eens een off day, en mama is soms ook gewoon moe! Je kan je baby in de draagzak doen en een blokje om lopen. Door de ritmische beweging, de buitenlucht en de afleiding komen beide tot rust. Een draagzak brengt de “Sleepy Dust Magic” waarmee je kindje heerlijk in slaap kan vallen. Mama komt ook tot rust en misschien lukt het om een kopje thee te drinken in de stad of nog even dat ene boodschapje te doen.

 

Een baby draagzak is ook gewoon handig

Een draagzak baby is erg handig op vakantie, op het vliegveld, in een drukke stad, wanneer je boodschappen moet doen of wanneer je kindje ziek is, allemaal situaties waarbij het handig is om de draagzak te gebruiken. Je baby zit lekker veilig tegen jou aan en jij hebt je handen vrij. 

 

Hoe kies je een draagzak

De meeste baby draagzakken zijn geschikt vanaf 3,5 kilo, maat 50/56. Let altijd op de eigenschappen van een draagzak om te bepalen of deze al geschikt is voor jou en je baby. De meeste merken draagzakken hebben tegenwoordig ook instructiefilmpjes op youtube waar je kunt zien hoe je de draagzak het beste kunt afstemmen op jou en je baby. Ook worden draagzakken vaak door blogsters en influencers gereviewd, hiermee krijg je vaak een persoonlijk beeld van hoe de draagzak ervaren wordt. Mocht je echt twijfelen over wat geschikt is voor jou, kun je altijd contact zoeken met een draagconsulente en een consult of workshop volgen. Vaak kun je dan meerdere draagzakken uitproberen en kijken welke jou het beste past.

No Comments

Leave a Comment