Een slimme woning in simpele stappen

Het is belangrijk om de ogen open te houden voor de nieuwe manieren om optimaal te genieten van de eigen woning. Het is mogelijk om de woning beter te beveiligen met een eigen smartphone en camera en ook om de temperatuur op afstand te bedienen in huis. We bespreken graag een aantal slimme apparaten voor in de woning. Denk hierbij onder andere aan de Honeywell thermostaat en de Ring deurbel. 

 

De Ring deurbel? 

 

Het is mogelijk om een deurbel met camera te plaatsen. Wanneer iemand aanbelt is het mogelijk om op de smartphone te zien wie het is. Ook wanneer je niet in huis bent en op het werk of vakantie is het mogelijk om te zien wie er voor de deur staat. Het geeft een veilig gevoel en is ook zeer gemakkelijk. Kies voor het gemak wat deze deurbel te bieden heeft. Het hoort thuis in een slimme woning. 

 

Een slimme lamp 

 

Naast een slimme deurbel is het ook mogelijk om te kiezen voor een slimme lamp. Slimme verlichting is ook op afstand te bedienen vanaf de smartphone. Ook is het mogelijk om vele verschillende kleuren te kiezen. Het is goed om hier gebruik van te maken om zo iedere keer weer de sfeer te bepalen in de woning. Wanneer je op vakantie bent kan de slimme lamp net als anders aangaan. Ook wanneer je thuis komt is het mogelijk om alle lampen nog voor aankomst aan te doen. Het is wel prettig. 

 

Slimme thermostaten 

 

Een ander goed voorbeeld is de slimme thermostaat in huis. Iedere energieleverancier heeft er eigenlijk wel eentje. Toon van Eneco bijvoorbeeld. Ook de Honeywell thermostaat is erg bekend. Het is goed om de juiste thermostaat te gebruiken. Het is niet alleen gemakkelijk om hem ook vanaf de smartphone te bedienen. Het is ook mogelijk om hem op de juiste momenten aan en uit te laten gaan. Het is ideaal om zo in een warme woning te komen. Vanaf het vakantieadres is het mogelijk om de thermostaat al te programmeren om dan in een warm huis thuis te komen. 

 

Rookmelders en de verlichting 

 

Wanneer er rook uitbreekt in de woning is het goed om een rookmelder te hebben. Wanneer je dan wakker wordt dan is het vaak moeilijk om in paniek overal aan te denken. Met de slimme verlichting en een slimme rookmelder is het mogelijk om de rookmelder de lampen aan te laten doen. Op die manier worden de vluchtwegen direct duidelijk. Het is zelf mogelijk om alleen de verlichting van de vluchtwegen aan te doen, zodat dit helemaal duidelijk is. 

 

Slim en voice

 

De slimme apparaten zijn ook nog eens te bedienen met de stem. Google en Apple en ook Amazon hebben hun eigen apparaten gemaakt voor voice control. De slimme apparaten zijn te bedienen met de stem, wat natuurlijk wel prettig is. Het is gemakkelijk om zo in huis alles onder controle te houden. Het is zo mogelijk om bijvoorbeeld de lampen in huis te bedienen met je stem. 

No Comments

Leave a Comment