Een winterse BBQ tijdens de feestdagen

De nachten worden langzaam al wat langer en de dagen worden kouder. We genieten binnen van het tikken van de regen op de ruiten, het is herfst. Voor veel een ietwat depressievere tijd maar gelukkige hebben we iets moois om naar uit te kijken. De feestdagen komen snel dichterbij en dan kunnen we weer genieten van elkaars gezelligheid en lekker eten. Maar wat gaan we dit jaar nou weer serveren tijdens de Kerst?

Heeft u al wel eens gedacht aan een Winter BBQ? Een winter barbecue is eigenlijk hetzelfde als een reguliere barbecue maar dan in de winter. Uiteraard kunt u tijdens een winter bbq reguliere gerechten serveren maar het wordt allemaal extra speciaal wanneer u kiest voor winterse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan eend, buikspek of snert. Nu is het wel belangrijk dat u met een aantal punten rekening houdt bij het organiseren van een BBQ in de winter.

  1. Zorg voor warme kleding, wanten, dekentjes en een vuurtje. Dat vuurtje is niet alleen lekker warm, het brengt ook nog eens extra sfeer. Kies voor een vuurschaal, vuurkorf of voor een ton met vuur. Kijk ook uit voor gladheid, zeker als het gesneeuwd heeft.
  2. Tijdens de koude feestdagen is het belangrijk dat u kiest voor een goede barbecue. Dit omdat er vanaf de buitenkant veel kou de barbecue in probeert de dringen. Houd hier vooral rekening mee wanneer u gerechten langzaam wil laten garen. Big Green eggs zijn hier uitermate geschikt voor, ook in de winter. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om een Big Green Egg te huren.
  3. Zorg naast lekker eten ook voor heerlijke winterse drankjes. Denk aan gl├╝wein, winterse speciaal biertjes of warme chocolademelk met slagroom (hit bij kinderen).

Vind u dit alles nu allemaal wel heel veel werk en gedoe, dan kunt u er ook voor kiezen om een cateraar in te huren. De cateraar organiseert dan een volledig verzorgde winter BBQ aan huis. Dan bent u verzekerd van een unieke, gezellige avond maar dan zonder al het geregel en de zorgen die vaak gepaard gaan bij het koken van een kerstdiner.

No Comments

Leave a Comment