Eenvoudiger transporteren met een kipper

Een kipper is een soort aanhangwagen die het eenvoudiger voor je maakt om goederen te transporteren. Niet alleen het transporteren wordt eenvoudiger, maar met name het lossen van goederen wordt simpeler. Wil je een aanhanger kopen om dingen te transporteren zoals brandhout of zand, kies dan voor een kipper. Er zijn achterwaartse kippers en kippers driezijdige kippers. Beide varianten zijn zowel met als zonder oprijplaat te koop. We vertellen je over waarom een oprijplaat handig is en wat achterwaartse en driezijdige kippers precies zijn.

 

Een oprijplaat of niet?

Wanneer je een aanhanger kopen gaat, denk je natuurlijk over allerlei aspecten na. Eén van de dingen waar je over na kunt denken is of je wel of geen oprijplaat wil bij je kipper. Een oprijplaat hoeft niet noodzakelijk te zijn. Als je bepaalde voertuigen met de aanhanger wil vervoeren, is zo’n plaat wel handig. Het maakt het namelijk eenvoudiger om voertuigen, van kranen tot grasmaaiers, op de aanhanger te krijgen. Het is mogelijk om een oprijplaat los te kopen, maar een aanhanger met oprijplaat heeft een beter geïntegreerd systeem waardoor het soepeler werkt om je voertuigen op de aanhanger te krijgen. Het hangt dus af van wat je wil vervoeren.

 

Achterwaarts en driezijdig

Het lijkt eigenlijk best logisch. Een achterwaartse kipper lost door de achterkant te kantelen. Dat betekent dat je je zand, brandhout of wat dan ook aan de achterkant van de aanhanger achterlaat. In de meeste gevallen is dit prima, maar een driezijdige kipper kan aan drie kanten de lading lossen. Dat betekent dat je de aanhanger niet eerst goed hoeft te zetten, maar gewoon de juiste kant kiest om te lossen: links, rechts of achter. Het is wat dat betreft een stuk minder moeite wanneer je kiest voor een driezijdige kipper. Je hoeft alleen nog te bedenken of je wel of geen oprijplaat wil.

No Comments

Leave a Comment