Doe wat tegen de opwarming van de aarde!

Vandaag de dag kun je er eigenlijk niet meer omheen: de aarde warmt steeds verder op. Sla maar eens een willekeurige krant open en je komt vast één of meerdere artikelen over dit onderwerp tegen. Gelukkig kan iedereen zo zijn of haar eigen bijdrage leveren om dit toenemende probleem zoveel mogelijk tegen te gaan. Maar hoe moet je dit aanpakken? En welke aspecten hebben nu eigenlijk invloed op de opwarming van de aarde? Dat lees je allemaal in deze blog.

 

Kijk eerst eens naar die lamp

 

Veel oplossingen kosten een hoop geld. Denk bijvoorbeeld aan het voorzien van huizen van goede isolatie. Door huizen op een juiste manier te isoleren, blijft de warmte makkelijker binnen. Hierdoor hoef je de verwarming minder snel en vaak aan te doen. Ook groene energie is een hele belangrijke ontwikkeling. Deze natuurlijke energie kan worden opgewekt op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen of warmtepompen. Dit zijn allemaal voorbeelden van oplossingen die een positief effect hebben op het milieu. Maar zoals gezegd kosten ze ook een hoop geld.

 

Gelukkig zijn er ook manieren om je steentje bij te dragen die lang niet zo duur zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van die energie-slurpende halogeen- of gloeilampen door energiezuinige led lampen. Halogeen- en gloeilampen stoten namelijk vooral warmte af. En geven eigenlijk voor maar tien procent licht. Dit is bij led lampen heel anders. Led lampen gebruiken maar liefst 90 procent van alle energie voor het verspreiden van licht. Hierdoor zijn ledlampen veel zuiniger. Tegenwoordig zijn ook tl-buizen verkrijgbaar in led-variant.

 

Voordelen van led verlichting

 

Hoewel led lampen in aanschaf vaak duurder zijn, kost het gebruik van deze lampen onderaan de streep uiteindelijk veel minder. Door gebruik te maken van ledlampen, in plaats van halogeen- of gloeilampen, zal je energierekening aan het einde van het jaar lager uitvallen. Tevens hebben ledlampen een veel langere levensduur, waardoor je minder snel op pad hoeft om nieuwe lampen aan te schaffen.

Besparen op de verwarming

 

Een makkelijke manier om geld te besparen op je energieverbruik is door de verwarming uit te doen wanneer je niet thuis bent. Hierdoor gaat onnodig energie verloren, en dat zie je ook terug in de energierekening. Dus is er niemand thuis, zet die verwarming dan een tandje lager of helemaal uit!

Besparen op water

 

Veel mensen houden ervan om lang onder de douche te staan. Vaak staan zij er echter niet bij stil hoeveel extra energie dit kost. Dit komt omdat het water natuurlijk verwarmd moet worden. Bijna niemand houdt er namelijk van om zich koud te moeten douchen. Maar dit betekent dus wel dat hoe langer jij onder de douche staat, hoe meer energie dit kost. Vergeet dit niet!

No Comments

Leave a Comment