Veel voorkomende verwondingen op de industriële werkplek

Industriële werkplekken kunnen gevaarlijk zijn, vooral als je niet op de gevaren bent voorbereid. Er zijn een aantal veel voorkomende verwondingen op de werkplek die voorkomen kunnen worden door middel van training. Het is belangrijk om alle medewerkers dezelfde opleiding te geven. Op deze manier kunnen ze zich bewust zijn van de risico’s en gemakkelijk gevaren op hun werkplek identificeren. Ook is het belangrijk hen erop te wijzen dat zij bij een bedrijfsongeval Rotterdam de vergoeding krijgen waar zij recht op hebben.

Vallen, uitglijden en struikelen

Of je nu in een winkel, een fabriek of een kantoor werkt, je zult op een bepaald moment waarschijnlijk gladde oppervlakken tegenkomen. Het komt regelmatig voor dat mensen uitglijden en vallen op deze oppervlakken. Een groot risico voor veel mensen die op hoogte werken is vallen. De meest gebruikelijke manier om te vallen is van een ladder, maar vallen van steigers of andere platforms kan ook gevaarlijk zijn. Wanneer dergelijke verwondingen ontstaan, is het het beste om ze met spoed naar het ziekenhuis te laten gaan en meteen medische hulp in te roepen. Daarna zijn ze mogelijk niet in staat om te werken vanwege opgelopen verwondingen. Het kan zijn dat de werkplek verantwoordelijk is voor je verwondingen. Als je  letselschade Den Haag oploopt  is het dus verstandig om een advocaat in te schakelen.

Spierspanning

Spierspanning zijn een andere veel voorkomende werkgerelateerde blessure, die iedereen die vaak zware dingen op het werk tilt, waarschijnlijk al kent. Rug- en nekklachten komen maar al te vaak voor terwijl mensen aan het werk zijn. Je kunt deze verwondingen gemakkelijk voorkomen door een basistraining te volgen om dingen op de juiste manier op te tillen.

Geraakt worden door dingen die vallen

Veel werknemers raken gewond door vallende voorwerpen en dit is niet alleen een probleem in magazijnen. Wanneer dingen van planken of uit kasten vallen, kunnen ze ernstige verwondingen veroorzaken, vooral als de persoon die erdoor geraakt wordt het niet zag aankomen. Dit risico kan sterk worden verminderd door medewerkers veilige plekken te geven om dingen op te slaan en hen eraan te herinneren hoe ze dat moeten doen.

Crashes en botsingen

Ook arbeidsongevallen die ongevallen of stoten veroorzaken, komen vrij vaak voor. Of het nu gaat om auto’s, vrachtwagens of zelfs kleinere voertuigen zoals vorkheftrucks, ongevallen kunnen zeer slechte resultaten hebben. Het is dus aan de werkgevers om ervoor te zorgen dat veiligheidsgordels en andere veiligheidsmaatregelen aanwezig zijn en worden gebruikt wanneer ze zouden moeten zijn.

No Comments

Leave a Comment