Essentiele accessoires voor uw rollator

Wilt u binnenkort een rollator aanschaffen? Dan is het handig om na te denken over accessoires. Een rollator wordt namelijk standaard geleverd zonder accessoires. Een tas kan bijvoorbeeld handig zijn bij het doen van boodschappen. En een rugsteun is comfortabel als u wilt uitrusten onder het wandelen. Bent u benieuwd welke accessoires handig zijn om bij uw rollator aan te schaffen? Lees dan verder en kom erachter!

Rollatortas

Als u op stap gaat met de rollator, is het handig om spullen mee te nemen die u onderweg misschien nodig heeft. Denk hierbij aan een flesje water of een zonnebril. Doordat u uw beide handen nodig hebt om de rollator te duwen, hebt u geen hand over om een tas te dragen. Ook als u boodschappen gaat doen met de rollator, kan een tas handig zijn om dingen in mee te nemen. Voor deze situaties is er een speciale rollatortas ontworpen. Deze tas maakt u gemakkelijk vast aan de rollator en deze kunt u er later weer af halen. Dit is handig als u uw boodschappen in de supermarkt in de tas stopt en deze thuis weer wilt uitpakken.

Rugsteun

Het kan voorkomen dat u moe wordt tijdens het wandelen met de rollator. Om dan uit te kunnen rusten, kunt u op de rollator gaan zitten. Het nadeel is dat de steun van de rollator een klein bankje is en geen rugsteun heeft. Hierdoor zit u niet comfortabel en kunt u niet optimaal uitrusten. U kunt ervoor kiezen om een rugsteun aan te schaffen voor op de rollator. Zo kunt u onbezorgd op pad en uitrusten wanneer u daar behoefte aan hebt.

Stokhouder

Maakt u gebruik van een stok als u niet met de rollator op pad bent? Dan is het handig om de stok mee te nemen als u weggaat met de rollator. Met een stok kunt u namelijk makkelijker door smalle paadjes wandelen en bent u wendbaarder. Als u gebruik maakt van een rollator, heeft u natuurlijk geen handen vrij om een stok vast te houden. Hiervoor is een oplossing bedacht, namelijk een stokhouder. Deze houder is gemakkelijk te bevestigen aan de rollator en daar kunt u uw stok in kwijt.

Ontdek de mogelijkheden

Hebt u interesse in een van deze accessoires? Neem dan een kijkje op de website van thuiszorgwinkel. Zij hebben een groot assortiment aan rollatoraccessoires. Hebt u vragen over een product? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice.

 

No Comments

Leave a Comment