Eten wat je denkt dat gezond is, maar het niet is

muesli gezondheid

We proberen gezond te eten, weinig suiker, weinig calorieën, geen frietpan en vooral veel water te drinken. Maar veel voedselsoorten zijn helemaal niet zo gezond als je denkt, hierbij een aantal producten die je beter kunt skippen uit je dagelijkse routine.

Fruityoghurtjes

Je kent ze wel, je hebt haast om de trein te halen dus je rent even binnen bij de AH to go om zo’n yoghurtje te doen. Niet doen! Er zitten veel suikers aan toegevoegd. Vers toevoegen is zoveel beter voor je!

Muesli

Van cruesli weten mensen vaak dat het niet de meest gezonde keus is, maar bij muesli geldt hetzelfde. Er worden veel olies en suikers aan toegevoegd en het opgedroogd fruit is het vaak ook niet goed. Kijk ook goed op de achterkant van de producten, welke wel en welke niet gezond is.

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is suiker toegevoegd met gedroogd fruit. Een paar is niet erg, maar een hele bak is niet goed voor je.

Groentechips

Hetzelfde met groentechips, het blijft nou eenmaal chips. De meeste voedingsstoffen die werkelijk nut hebben gaan verloren in het proces waardoor er maar weinig overblijft van het originele product.

Het betekent niet dat je deze voedingsmiddelen moet skippen, maar wel minderen. Je kunt hier niet eindeloos van eten omdat je denkt dat het gezond is.

No Comments

Leave a Comment