Europese hotspots voor motorrijders

Motorrijden wordt wel eens omschreven als het ultieme gevoel van vrijheid. En als je zelf motor rijdt weet je natuurlijk dat dit niet gelogen is! Maar waar moet je nou echt met je motor geweest zijn? Wat zijn de hotspots? Waar liggen de beste routes? We zetten een aantal Europese pareltjes voor je op een rij.

Schotland – through the Highlands


Schotland staat bekend om de mooie groene heuvels, prachtige kastelen en vele meren. De perfecte omgeving dus om rond te toeren met je motor. Het mooie is dat je Schotland in principe ook gewoon met je motor kunt bereiken door de boot te pakken. In Schotland zelf heb je dan de keuze uit vele verschillende nationale parken, maar ook op de weg van grote stad naar grote stad heb je genoeg om te bekijken.

De Amalfikust – Italië op z’n mooist


De Amalfikust in Italië staat ook hoog op het lijstje bij veel motorrijders. Met mooie slingerweggetjes langs een prachtige kust zul je je ogen uitkijken. En dan hebben we het natuurlijk nog niet eens over het lekkere eten waar je tussendoor van kunt genieten. Wel is aan te raden om hier buiten het hoogseizoen te gaan rijden, zo vermijd je de grote toeristenstroom en heb je geen last van opstoppingen en files.

Noorwegen – De Trollenroute

De Noorse cultuur staat bol van de mythologie en het prachtige landschap versterkt nog maar eens het gevoel dat je daarbij krijgt. Niet geheel verrassend heeft de beroemdste motorroute van Noorwegen dan ook een naam met een mythische achtergrond: de Trollenroute. De rit staat bekend om de vele haarspeldbochten, maar vooral vanwege het geweldige uitzicht op bergen, fjorden en watervallen. Echt een must-see voor elke motorrijder. Hou wel het weer goed in de gaten, bij sneeuw kan de route gesloten worden.

De Oostenrijkse Alpen


Rijden in de bergen zorgt voor een nog groter gevoel van vrijheid. Die vrijheid vind je het best in Oostenrijk en nog specifieker, in de Oostenrijkse Alpen. Je hebt hier uitzicht op de bergen, kunt diepe dalen inkijken en komt de prachtigste meertjes tegen onderweg. Profiteer in de motorloze uurtjes van de Oostenrijkse gemoedelijkheid en gezelligheid en je wilt er nooit meer weg!

Goed voorbereid op pad


Met alleen een mooie motor en goede wil ben je al een aardig eind natuurlijk, maar vergeet ook zeker niet de juiste voorbereidingen te treffen. Is je motor bijvoorbeeld goed verzekerd? Een motorverzekering sluit je gemakkelijk online af en het scheelt je erg veel moeilijkheden als er wat gebeurt tijdens je motorvakantie. Je kunt bij InShared eenvoudig je motorverzekering vergelijken voor de beste premies.

No Comments

Leave a Comment