Familiereis naar Zuid-Afrika is zeker de moeite waard

Zuid-Afrika, een land met ontzettend veel diversiteit. Van moderne steden met hoge gebouwen tot kleine dorpjes met pittoreske Afrikaanse marktjes, van snorkelen in zee tot op safari in een wildreservaat, in Zuid-Afrika vind je het allemaal. Als je dus op zoek bent naar een mooie vakantie met de kinderen, dan is een familiereis naar Zuid-Afrika zeker een aanrader.

 

Op Safari

Als je op familiereis naar Zuid-Afrika gaat, moet je natuurlijk de Big Five hebben gezien. De beste plek om deze dieren te ontmoeten, is vanuit de auto. In verschillende wildreservaten in Zuid-Afrika is het namelijk mogelijk om op safari te gaan. Soms komen de dieren heel dichtbij de safari-auto. Best spannend, maar voor de kinderen (en voor jullie als ouders natuurlijk ook) een herinnering die zij nooit zullen vergeten van jullie familiereis naar Zuid-Afrika. Dat is heel wat anders dan dieren bekijken in de dierentuin. Naast het spotten van dieren in een wildreservaat, kun je tijdens een familiereis naar Zuid-Afrika ook nog de woestijn in. Tip, ga sleeën in de woestijn. Dit klinkt raar, omdat je normaal alleen kunt sleeën in de sneeuw. Toch kun je door al het zand perfect sleeën in de woestijn. De kinderen zullen versteld staan van deze leuke gezinsactiviteit tijdens jullie familiereis in Zuid-Afrika.

 

Waterpret

Naast alle spannende activiteiten in het wild, vind je in Zuid-Afrika ook genoeg plekken waar je even lekker tot rust kunt komen in de zon. Zo zijn er langs de kustlijn verschillende stranden te vinden. Ga dus lekker liggen op een strandbedje, bestel een cocktail en geniet van het fantastische uitzicht op zee. En de kinderen? Die gaan zoek naar verkoeling in de zee. Daarnaast kunnen de kinderen, naast het zien van de Big Five, ook kennis maken met de onderwaterwereld. De stranden in Zuid-Afrika zijn namelijk uitermate geschikt om te snorkelen. Er zijn langs de kust verschillende organisaties waarbij je snorkelspullen kunt huren. Het is ook mogelijk om je eigen snorkelset mee te nemen en om daarmee zelf op zoek te gaan naar de dieren in de zee.

 

Stedentrip

Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken tijdens jullie familiereis naar Zuid-Afrika, is het verkennen van de steden en dorpen. Als je meer van de moderne grote winkelketens houdt, zijn Johannesburg en Kaapstad zeker een aanrader. Deze steden zijn met het openbaar vervoer altijd te bereiken. Daarnaast vindt je hier ook leuke restaurants voor lunch of diner. Wil je nu meer op zoek gaan naar het ‘echte Zuid-Afrika’ gevoel, ga dan op bezoek bij de wat kleinere dorpjes. Je vindt hier ook vaak leuke marktjes waar je voor weinig geld vaak unieke dingen kunt scoren. Ook vindt je hier de inwoners die je vast en zeker wat leuke weetjes kunnen vertellen over het land.

 

Voordelen

Een groot voordeel van een familiereis naar Zuid-Afrika is dat je niet afhankelijk bent van tijd. Natuurlijk is het wel een aantal uur vliegen richting Zuid-Afrika, maar ter plekke zal je geen last hebben van een jetlag. Er is namelijk geen tijdsverschil tussen Zuid-Afrika in Nederland. Bij aankomst op het vliegveld, kun je dus gelijk gaan genieten van je welverdiende vakantie met de kinderen tijdens jullie familiereis in Zuid-Afrika.

No Comments

Leave a Comment