Fitnessen voor beginners

Het kan eng zijn om de eerste stap te zetten om fit te worden. Er zijn oefeningen om te doen, diëten om te volgen, wilskracht om te verzamelen en gevoelens van onzekerheid om vanaf te komen. Besluiten om te gaan sporten en stappen te ondernemen om je gezondheid te verbeteren, zijn twee van de beste dingen die je voor je lichaam en geest kunt doen. Als je nog nooit in een sportschool bent geweest, kan het een enge plek zijn om voor het eerst heen te gaan. Daarom kun je het beste minimaal 8-10 sessies met een personal trainer boeken. Een gekwalificeerde trainer helpt je ook bij het maken van een trainingsplan dat rekening houdt met eventuele fysieke beperkingen die je hebt. Ze zullen ook rekening houden met je huidige conditie en de specifieke doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Je kunt terecht bij een sportschool zoals Basic Fit. Als je toch besluit om over te stappen op een andere vorm van beweging, kun je je Basic Fit opzeggen.

Wat voor soort training moet je doen?

Om extra vet kwijt te raken, moet je zowel krachttraining als cardiotraining doen. Mensen maken vaak de fout om te veel cardiovasculaire oefeningen te doen en te weinig krachttraining. Dit komt omdat ze denken dat alleen apparaten zoals loopbanden en spinningbikes hen kunnen helpen vet te verliezen. Dit is niet. Door te werken met gewichten, wordt je metabolisme op gang gebracht. Hierdoor ga je veel vet verbranden. De manier waarop je lichaam in elkaar zit veranderd waardoor je de vorm en contouren krijgt die je wilt. Je moet minimaal drie tot vier keer per week aan krachttraining doen en vier tot vijf keer cardio, bij voorkeur ’s morgens vroeg of direct na een sessie krachttraining. Als je hulp nodig hebt bij het sporten kun je een personal coach inhuren. Je abonnement opzeggen kun je eenvoudig doen als je besluit om er niet mee verder te gaan. Op deze manier zit je niet vast aan een dienst waar je geen gebruik meer van maakt.

Weet hoe vaak je moet sporten

Het aantal keren dat je traint, hangt af van je conditie, vooruitgang en tijd. Meer ambitieuze doelen vergen meer inspanning en tijd. Als je vooruitgang wilt boeken, moet je drie keer per week een uur per keer sporten. Begin je programma door drie keer per week naar de sportschool te gaan en de frequentie in de volgende maanden op te voeren.

 

No Comments

Leave a Comment