Ga jij binnenkort een feest of event geven?

Ga jij binnenkort een evenement geven en heb je eigenlijk nog geen idee hoe je alles gaat regelen? In dit artikel worden een paar tips gegeven.

 

Bepaal de doelstelling

De basis van een succesvol evenement is een duidelijke, unieke doelstelling. Denk dus goed na over het ‘waarom’ van het evenement, want dat biedt een handvat bij het bepalen van de doelstelling. Het doel is immers belangrijk voor de vorm waarin u het evenement gaat gieten.

Budgettering

Het bepalen van uw budgetten hangt af van uw wensenlijst en van hoe groots u het evenement wilt maken. Voor een locatie in hartje Amsterdam moet u bijvoorbeeld dieper in de buidel tasten dan voor een evenement in een plaatselijk restaurant. Zo maken ook keuzes als catering en entertainment al een groot verschil

De locatie

Naast de rationele afmetingen en cijfers hebben veel evenementenlocaties bijzondere eigenschappen van sfeervol tot zakelijk en van trendy modern tot industriële evenementenlocatie. Welke evenementenlocatie u ook kiest, zorg ervoor dat de accommodatie voldoet aan de eisen voor uw evenement.

Catering

Steeds meer locaties kunnen zelf catering verzorgen of hebben een preferred partnership met een cateraar. Daar kunt u als eindklant van mee profiteren. Denk daarbij aan voordeel in geld, is dit niet het geval bij jouw gekozen locatie begin dan optijd met zoeken naar een geschikte cateraar.

Het juiste gereedschap huren

Hoe ga je alles de juiste plek gaat zetten en gaat vervoeren? Niemand heeft thuis in ze achtertuin een palletwagen staan, dus waar moet je dan eigenlijk beginnen?

Als jij voor je evenement bijvoorbeeld een dj-stage ergens moet neer zetten is het handig als je een stapelaar hebt.

 

No Comments

Leave a Comment