Geef jouw studentenhuis een make-over

Huisstijl 

Een studentenhuis kan een chaotische bedoeling zijn. Veel mensen met verschillende stijlen en verzamelde meubels wonen samen in één huis. Daarom is het belangrijk om vóór het herinrichten van jouw studentenhuis te bepalen wat jullie gezamenlijke huisstijl is. Ga op Pinterest en Google op zoek naar stijlen en meubels die jullie mooi vinden. Op deze manier kunnen jullie in kaart brengen welke stijl het beste bij jullie huis past. 

Secondhand everything 

Als jullie eenmaal bepaald hebben wat jullie huisstijl gaat worden is het belangrijk om te kijken wat jullie al hebben en wat jullie nog nodig hebben. Om er voor te zorgen dat het een samenhangend interieur wordt is het belangrijk om meubels te hebben die bij elkaar en de huisstijl passen. De tweedehandswinkel is een goede optie om bijvoorbeeld een comfortabele bank of salontafel in jullie nieuwe huisstijl te vinden. 

Verf, verf en nog eens verf 

Omdat alle meubels uit een showroom kopen financieel meestal geen optie is voor studenten is het belangrijk om de oude en ‘nieuwe’ meubels dezelfde stijl te maken. Met een potje verf kan je al een hele weg komen. Deze zijn goedkoop te halen bij bijvoorbeeld de Action. Maar maak niet de fout alles dezelfde kleur te verven. In plaats van alles één kleur te verven kan je er voor kiezen drie verschillende tinten van een neutrale kleur te kiezen plus een accentkleur voor de accessoires. 

Accessoires

Als alle meubels en muren bij elkaar passen is het tijd om te gaan decoreren.

In een studentenhuis hangt vaak van alles aan de muur. Bierdopjes, een dartbord, lichtslingers, noem het maar op. Maar om er voor te zorgen dat het een samenhangende inrichting wordt is het belangrijk om niet te veel aan de muur te hebben. Een leuke manier om persoonlijkheid in jouw inrichting te verwerken is een collage muur.

Gebruik fotolijstjes die bij het kleurschema van jouw interieur passen en hang deze op als een collage. Fotolijstjes zijn ook goedkoop verkrijgbaar bij de tweedehandswinkel of de action. Je kan van alles in de fotolijstjes stoppen. Denk aan foto’s van avondjes uit of vliegtickets van jullie gezamenlijke vakantie. Op deze manier kan je zelfs bierdopjes kunst verwerken in jouw interieur.

 

Schoonmaakrooster

Nu jullie studentenhuis klaar is voor de cover van een woonmagazine is het natuurlijk wel zo fijn als het er zo ook uit blijft zien. Een studentenhuis kan soms rommelig zijn en daarom is het belangrijk dat jullie een schoonmaakrooster in het leven roepen als deze er nog niet is. Op deze manier kunnen jullie nog heel lang van jullie droom interieur genieten.

No Comments

Leave a Comment