Geld besparen; heb je hier al aan gedacht?

Je kent vast wel het gezegde dat geld moet rollen. Natuurlijk is het belangrijk om ook jouw bijdrage te leveren aan het draaiende houden van de economie. Maar soms is het ook wel eens fijn om even een bedrag per maand aan de kant te kunnen zetten. Bijvoorbeeld voor onvoorziene kosten, een vakantie of andere dure aankopen. Ook jij kunt geld besparen. Hoe? Dat leggen we in deze blog uit.

 

Kijk kritisch naar je maandelijkse kosten

 

Veel mensen weten niet wat ze elke maand precies kwijt zijn aan onder meer hun wekelijkse boodschappen, de verschillende abonnementen, et cetera. Denk aan je telefoonabonnement of abonnement op je favoriete tijdschrift. Misschien maak je wel gebruik van diensten als Spotify en Netflix. Het kan natuurlijk ook zijn dat je hier wel voor betaalt, maar er eigenlijk niks meer mee doet. Dat is ontzettend zonde! Hier kun je dus gemakkelijk op besparen. Haal je boodschappen eens bij een andere supermarkt of op de markt en vergelijk de prijzen. Er zijn vast wel kostenposten waar jij op kunt besparen!

 

Stap op tijd over!

 

Veel mensen vinden het een hele rompslomp om aan het einde van het jaar verschillende energiemaatschappijen en zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Maar het kan wel degelijk lonen om op tijd over te stappen. Nog vóórdat je contract stilzwijgend wordt verlengd en je niet meer terug kunt. Door aan het einde van je contract over te stappen op een andere energieleverancier, krijg je vaak een welkomstbonus. Dit kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s. Tevens kan zo’n bonus bestaan uit handige en leuke gadgets zoals bijvoorbeeld een gratis Nintendo Switch. Ook kan het lonen om je zorgverzekering eens goed onder de loep te nemen. Veel mensen zitten namelijk in een pakket waar ze betalen voor zorg waar ze nooit gebruik van (hoeven te) maken.

 

Lease een auto

 

Het leasen van een auto biedt tal van voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Door het leasen van een auto ben je over het algemeen goedkoper uit dan wanneer je zo’n zelfde auto zou kopen. Omdat je een vast bedrag per maand betaalt voor het leasen zelf, de verzekering, de wegenbelasting, pechhulp en onderhoud en reparatie, weet je precies wat je maandelijks daaraan kwijt bent. Het enige wat je nog apart moet betalen zijn de brandstofkosten. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op de website van Autolease. Hier vind je een ruim aanbod aan lease auto’s.

No Comments

Leave a Comment