Genieten van de zomer van 2020

De zomer van 2020 staat alweer voor de deur! Het ziet er naar uit dat we dit jaar helaas niet op zomervakantie gaan… Maar dit hoeft niet gelijk te betekenen dat de zomer verpest is! Ook al ziet de zomervakantie er waarschijnlijk wat anders uit dan normaal dan nog kun je heerlijk genieten van de zon in je voor/achtertuin. 

Achtertuin

Natuurlijk zijn er nog genoeg activiteiten te bedenken om jezelf niet te vervelen aankomende zomer. Ook al zitten de meeste mensen in hun achtertuin dan is het alsnog erg fijn als je een lekker ligbedje hebt. Ligbedden zijn ideaal voor in de tuin en er zijn honderden verschillende soorten ligbedden. Hierdoor zorg je er ook nog eens voor dat je tuin een strakke uitstraling heeft. En aangezien je deze zomer waarschijnlijk toch niet op vakantie kunt is het verstandig om een kwalitatief goed ligbed te hebben. Maar waar let op ik bij het kopen van een ligbed? 

Welk ligbed past bij mij?

Als eerst vraag je jezelf natuurlijk af wat voor soort ligbed je wilt hebben en wat voor bedrag je er aan uit wilt geven. Er zijn twee verschillende modellen namelijk een verstelbaar- en vast model. Het voordeel aan een vast model is dat je geen aanpassingen meer hoeft te verrichten. Daarentegen lijkt een verstelbaar model logischer aangezien de meeste mensen geen lange tijd op dezelfde stand willen liggen en iedereen een eigen voorkeur heeft qua ligstand. 

Kies je met of zonder wieltjes? Wanneer je het beste plekje zoekt om te gaan liggen is het verstandig om een ligbed met wieltjes aan te schaffen zodat je het bed eenvoudig kan verplaatsen. 

Materiaal

Ligbedden worden vooral gemaakt van wicker, hout en aluminium. Wicker is een materiaal dat past bij veel verschillende stijlen daarnaast gaat het ook erg lang mee. Het materiaal zit gevlochten waardoor het erg stevig vast zit en daarom gaat wicker zo lang mee. Daarnaast heb je ook nog gewoon houten ligbedden. Wanneer je een natuurlijke uitstraling mooi vind zijn dit soort bedden echt passend. Ten slotte zijn er ook nog aluminium ligbedden, deze kunnen goed tegen een stootje en zijn gemakkelijk schoon te houden. 

No Comments

Leave a Comment