Gezond eten: hoe doe ik dat?

Gezond eten: een voornemen van menig mens. De één gaat het echter beter af dan de ander. Wil jij je meer bezighouden met je eetpatroon en gezonder gaan eten? Wij geven je wat tips.

Goede voeding binnenkrijgen

Het binnenkrijgen van goede voeding is enorm belangrijk en deze regel staat dan ook met stipt op nummer één. Groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten en vis zijn aanraders als het gaat om goede voeding. Verdiep jezelf in gezonde voeding en kom er op deze manier steeds beter achter wat behoort tot goede voeding. Zo kun je hierin een goede balans creëren voor jezelf.

Eet niet de hele dag door

Dit heeft onder andere te maken met de volgende vraag: “Hoe snel verteert eten?”, maar ook met het feit dat té veel nooit goed is. Het advies is dan ook om iedere dag 3 gezonde maaltijden te eten. Dit is genoeg om je lichaam te voorzien van alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Krijg je toch trek tussendoor? Eet dan iets kleins én gezonds. Pak bijvoorbeeld wat rauwkost, fruit of ongezouten noten.d

Voldoende bewegen

Jezelf bewust worden van je voedingspatroon is een mooie, eerste stap. Wat valt onder goede voeding en hoe creëer ik daarin een goede balans voor mezelf? Goed bezig! Maar enkel letten op je voedingspatroon gaat je niet volledig helpen. Gezond eten én voldoende bewegen is echter wel de gouden combinatie. Naast minder en gezonder eten, is ook meer bewegen namelijk 1 van de 3 spelregels van gezond afvallen. Door meer te bewegen verklein je meteen de kans op gezondheidsproblemen, verbeter je jouw conditie en zul je je fitter voelen. Geen fan van de sportschool? Er zijn meer mogelijkheden! Loop iedere dag een blokje om. Ga baantjes trekken in het zwembad. Neem een dans- of yogales of ga een stuk fietsen. Je kunt zelfs gewichtsverlies met een elektrische fiets bewerkstelligen. Fietsen was nog nooit zo leuk!

No Comments

Leave a Comment