Gezond eten in het bedrijfsrestaurant

Het wordt steeds belangrijker voor een bedrijfsrestaurant om gezond eten te serveren. De dagen dat een bal gehakt, frikandel en kroket voldoende waren zijn over. Het komt niet zo zeer vanuit de werkgever, maar vooral vanuit de werknemers. Mensen willen gezonder eten en dat willen ze ook in het bedrijfsrestaurant. Logisch natuurlijk en ook heel goed. De bedrijfscateraar speelt een belangrijke rol om het gezonde eten te stimuleren en aan te bieden. Een kleine verandering kan veel mensen helpen. 

 

Bied verse en onbewerkte groenten en fruit aan 

 

Om gezond te leven en te eten is het belangrijk om minder vetten, suikers en zout te eten. Ook onbewerkt producten zoals fruit, groenten, graanproducten en noten worden veel gebruikt. De kok van het bedrijfsrestaurant kan het allemaal gebruiken. Het is ook mogelijk om er smoothies van te maken of een heerlijke soep. Bewaar de ingrediënten koel in de kwalitatieve koelkasten van het bedrijfsrestaurant.

 

Minder dierlijke producten en meer plantaardig

 

Het is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor het milieu. De productie van dierlijke producten heeft meer water, land en grondstoffen nodig dan de productie van plantaardige producten. Door te kijken naar de groeiende wereldbevolking is een verschuiving naar meer plantaardige producten erg belangrijk. Een plantaardige maaltijd is daarom een manier om ook het milieu een handje te helpen. Daarnaast is het ook gezonder voor je lichaam. De plantaardige keuken heeft veel opties. Het is mogelijk om zeer gevarieerd te eten. Een heerlijke curry, pastasalade, goede soep of een stoofschotel bijvoorbeeld. Het is smullen! 

 

Kies gezond en gemakkelijk

 

In een bedrijfsrestaurant wordt vaak gekozen voor een gemakkelijk gerecht. Het is belangrijk voor het restaurant om de opties goed te presenteren. Het is de manier van presenteren welke het vaak mogelijk maakt om de mensen te laten genieten van hun maaltijd. Er zijn verschillende technieken om het er allemaal mooi uit te laten zien. Het wordt zo gemakkelijker voor de gasten van het bedrijfsrestaurant om de juiste keuze te maken. 

 

Vergroot de productkennis

 

Het is belangrijk om de medewerkers van het bedrijfsrestaurant goed te informeren over de verschillende producten. Op die manier kunnen ze iedereen goed informeren over de verschillende gezonde maaltijden en snacks. Het is goed om dit ook door te trekken naar de persoon die het gerecht opeet. Informeer ze met kaartjes over het aantal calorieën, vetten, eiwitten, vezels, suikers, zout en koolhydraten. Op die manier kan men zelf een goede keuze maken. Het personeel van het bedrijfsrestaurant kan mensen ook aanmoedigen om een gezonde keuze te maken. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede training. 

 

Gezond en lekker

 

Boven alles is het belangrijk dat het gezonde eten ook lekker is. Wanneer mensen ergens niet van houden dan zullen ze het ook niet opeten. Het is spijtig. Het is belangrijk om de gerechten aantrekkelijk en lekker te maken. Wanneer je hierin kunt slagen wordt het een stuk gemakkelijker om er wat moois van te maken. We weten zeker dat ook jij hier dan volop van kunt genieten. 

No Comments

Leave a Comment