Gezonder werken met ergonomische kantoormeubelen

Wist je dat de meubelen die je gebruikt om aan te werken een grote invloed op je kunnen uitoefenen? Ze hebben invloed op je lichaam, maar ook op je geest. Kun je tijdens je werk de juiste houding aannemen, dan kun je je beter concentreren en heb je geen last meer van lichamelijke klachten. Wil je nieuwe kantoormeubelen aanschaffen voor jouw medewerkers, zorg er dan voor dat die ergonomisch zijn. Ergonomische kantoormeubelen zijn ontworpen om het lichaam de juiste ondersteuning te bieden en zijn volledig op de gebruiker in te stellen.

 

Gezond aan het werk

Ergonomisch werken houdt in dat je (werk)omgeving goed op de medewerkers is afgestemd. Kantoormeubelen kunnen daarbij een grote rol spelen. Denk aan verstelbare bureaus, beeldschermen die je in hoogte kunt verstellen en goede bureaustoelen. Een goed voorbeeld zijn de meubelen van het merk Vitra. De kantoorstoelen van dit werk lenen zich goed om in te werken, of juist om een vergaderruimte mee in te richten. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan en de juiste ondersteuning bieden. Ook hebben ze een stijlvol en modern uiterlijk. Met dit soort ergonomische kantoormeubelen krijgen fysieke klachten zoals rugpijn en nekpijn geen kans en kunnen je medewerkers gezond aan het werk.

 

Stel de meubelen goed in

Heb je ergonomische kantoormeubelen in huis, dan is het belangrijk om je medewerkers te helpen ze op de juiste manier in te stellen. Op die manier zorg je ervoor dat iedereen in staat is een gezonde werkhouding aan te nemen. Wil je je kantoor volledig optimaliseren, dan kun je ook een projectinrichter in de arm nemen. Zij denken met je mee op verschillende gebieden, van akoestiek tot inrichting en ergonomie. Elk bedrijf heeft andere werkzaamheden en dus eisen die aan een werkomgeving worden gesteld. Juist daarom is een projectinrichter van grote toegevoegde waarde.

 

Blijf in beweging

Ook is het belangrijk om medewerkers aan te moedigen om in beweging te blijven, ook wanneer ze voor hun werkzaamheden vaak perioden achter elkaar moeten zitten. Geef hen de ruimte eens tijdens een wandeling te vergaderen. Wanneer je al wandelend vergadert, ben je niet alleen in beweging, maar kom je ook op andere idee├źn dan in een vergaderruimte. Ook kun je staand werken aanmoedigen door het kantoor uit te rusten met zit-sta-bureaus. Daaraan kunnen medewerkers zittend en staand werken afwisselen. Dat zorgt voor een betere doorbloeding en hiermee voorkom je tevens dat je te lang achter elkaar zittend doorbrengt.

 

No Comments

Leave a Comment